Τι προτείνει για τη διαφθορά στην Υγεία ο καθηγητής και πρώην σύμβουλος Καραμανλή


Πειθαρχικά συμβούλια με εν ενεργεία εισαγγελείς ή επίτιμους δικαστικούς, προτείνει για το ΕΣΥ η επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Το πόρισμα της επιτροπής παρουσιάζεται την Τρίτη από τον κ. Βορίδη και περιλαμβάνει μία σειρά αυστηρών ρυθμίσεων, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το “φακελάκι”.

Η επιτροπή, υπό τον καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας Νικόλαο Κλαμαρή (φωτό) εισηγείται αυστηρές ποινές για τους επίορκους υγειονομικούς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των αποφάσεων από τα πειθαρχική συμβούλια του ΕΣΥ.

Ο κ. Κλαμαρής, διακεκριμένος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Στο παρελθόν έχει διατελέσει - μεταξύ άλλων - και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Η επιτροπή Κλαμαρή εισηγείται στον υπουργό Υγείας ένα ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο θα επιτυγχάνεται η διαφάνεια στη διεκπεραίωση των χειρουργικών επεμβάσεων.

Επείγοντα


Στο σύστημα θα καταχωρίζονται από τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας (Κέντρο Υγείας - ΕΟΠΥΥ) ή από τα εξωτερικά ιατρεία και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών δημόσιων νοσοκομείων.

Ο κατάλογος θα είναι προσβάσιμος, όπως και το χρονοδιάγραμμα των επεμβάσεων, όπως αυτό θα καθορίζεται από αρμόδια επιτροπή χειρουργών.

Οι ασθενείς θα μπορούν, επίσης, να καταγγέλλουν επίσημα και μέσω ειδικής ιστοσελίδας τις περιπτώσεις διαφθοράς τις οποίες αντιμετώπισαν κατά την επαφή τους με το σύστημα Υγείας.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons