Από την εφορία θα περνούν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ
Μπορεί τυπικά ο ΕΟΠΥΥ να έχει έσοδα από τις εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του, τα χρήματα όμως στην πραγματικότητα δεν φτάνουν ποτέ στα ταμεία του Οργανισμού. Περίπου στα 600 εκατ. ευρώ υπολογίζονται από το 2012 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι ανείσπρακτες εισφορές, οι οποίες έχουν μεν κατατεθεί στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά δεν έχουν αποδοθεί στον Οργανισμό, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας.


Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, οι ασφαλιστικές εισφορές χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για να καταβληθούν οι συντάξεις, με συνέπεια τα βασικά έσοδα του ΕΟΠΥΥ- πέραν του κρατικού προϋπολογισμού- να εμφανίζονται μονίμως ελλειμματικά. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα της μη απόδοσης των εισφορών υφίσταται ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα μεγαλύτερα χρέη διατηρούν το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) καθώς και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Για το λόγο αυτό, ο Οργανισμός επεξεργάζεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών ένα νέο μηχανισμό απόδοσης των εισφορών, απευθείας μαζί με την πληρωμή των φόρων, το πιθανότερο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του taxis. Ο μηχανισμός θα ισχύει και για τους εργοδότες και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως εξηγεί στο Capital.gr ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνονται για την απόδοση των εισφορών, αλλά δεν θα τις εισπράττουν. Με το μηχανισμό αυτό που βρίσκεται υπό σχεδιασμό, ο ΕΟΠΥΥ ευελπιστεί να μπει τέλος στoφαύλο κύκλο των εσόδων και στις καθυστερήσεις εξόφλησης των υποχρεώσεών του.Το ζήτημα της άμεσης απόδοσης των εισφορών υπέρ υγείας θα πρέπει να λυθεί άμεσα, τονίζουν τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους παρόχους και τους προμηθευτές του Οργανισμού ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ και αφορούν τα έτη 2012, 2013 και το 2014. Ο ΕΟΠΥΥ επίσης θα πρέπει να καταβάλει περίπου 500-600 εκατομμύρια ευρώ (το ποσό καλύπτεται από ειδικό λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) για χρέη των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν σε αυτόν και τα οποία χρονολογούνται έως το τέλος του 2011.Αναφορικά πάντως με την πορεία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ για φέτος η εικόνα των πληρωμών έχει μέχρι τώρα ως εξής:• Οι γιατροί έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Ιούνιο για τις επισκέψεις ασφαλισμένων σε αυτούς, έχουν δρομολογηθεί οι πληρωμές για τις επισκέψεις Ιουλίου και Αυγούστου.• Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και οι Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης έχουν πληρωθεί έξι μήνες και δίνονται οι εντολές για τον Αύγουστο.• Τα φαρμακεία έχουν πληρωθεί για συνταγές που εκτέλεσαν έως και τον Ιούνιο και τις επόμενες ημέρες αποπληρώνεται ο Ιούλιος.• Οι φυσιοθεραπευτές έχουν πληρωθεί τους πρώτους πέντε μήνες.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons