Μόλις τέσσερις γιατροί εφημερεύουν στο Κέντρο Δηλητηριάσεων!
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενο στο Κέντρο Δηλητηριάσεων, οι οποίοι κάνουν λόγο για πολύ σοβαρές ελλείψεις και δυσλειτουργία του Κέντρου.
Η δραματική έλλειψη γιατρών, θέμα το οποίο έφθασε ακόμη και στη Βουλή, κάνει τους υπεύθυνους να μιλούν για δυσλειτουργία του Κέντρου, το οποίο εξυπηρετεί περιστατικά από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του κέντρου, Πολυξένη Νέου, εδώ και καιρό αναμένεται η ενίσχυση του Κέντρου με προσωπικό, όπως τους γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας.

"(...) Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Για να καταλάβετε, χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στο Κέντρο Δηλητηριάσεων αναμένουμε ακόμη προσλήψεις από το 2010 (...) Η πρόσληψη αυτή αφορά σε ένα άτομο. Εμείς ωστόσο για να λειτουργήσουμε πλήρως στις εφημερίες χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλους τρεις. Αυτή τη στιγμή εφημερεύουν μόλις τέσσερις για όλη την Ελλάδα" επισημαίνει η κα Νέου.


Κατά μέσο όρο το Κέντρο Δηλητηριάσεων εξυπηρετεί 98 περιστατικά την ημέρα, ενώ υπολογίζεται ότι ο μέσος όρος των περιστατικών που αντιμετωπίζονται ετησίως είναι 32.000.Μάλιστα, αν προσθέσει κανείς και τα τηλεφωνήματα που κάνουν πολίτες για να ρωτήσουν για υπερδοσολογία φαρμάκων τότε ο αριθμός ανεβαίνει στις 40.000!Φάρμακα, απορρυπαντικά, καλλυντικά, φυτά και μπαταρίες αποτελούν τις κυριότερες ουσίες που προκαλούν δηλητηρίαση.Οι περισσότερες δηλητηριάσεις προκύπτουν από κατάποση βλαβερής ουσίας και σπανιότερα μέσω αναθυμιάσεων ή επαφής με το δέρμα ή τα μάτια.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons