ΕΟΠΥΥ: Με αξιολόγηση και μόρια η πληρωμή των ιδιωτικών κλινικών


Με βάση έξι κριτήρια θα κατανέμεται το κονδύλι για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές - Βορίδης: «Αυτός ο τρόπος αξιολόγησης βάζει σε διαδικασία ανταγωνισμού τους ιδιώτες της υγείας. Διατηρούμε την κατανομή ανά πάροχο εισάγοντας συντελεστές στις 140 ιδιωτικές κλινικές της χώρας»Την αλλαγή του τρόπου κατανομής του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα θα καθορίζει τα ποιοτικά κριτήρια με τα οποία θα κατανέμεται το κονδύλι για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ανά ιδιωτική κλινική.

Τα κριτήρια είναι τα εξής: α) η ποιότητα των υποβολών των παραστατικών από κάθε κλινική προς τον ΕΟΠΥΥ, β) ποιότητα νοσηλευτικού έργου με βασική παράμετρο αξιολόγησης τις επανεισαγωγές, γ) επάρκεια υπηρεσιών κλινικής με βάση τον αριθμό των ενεργών ιατρικών ειδικοτήτων, δ) βαρύτητα περιστατικών που αντιμετωπίζει κάθε κλινική, ε) υποδομή σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας, στ) υποδομές γενικά και εξοπλισμός.


Για κάθε ένα από τα κριτήρια που πληρεί κάθε κλινική θα «κερδίζει» πόντους καθώς αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο ποσοστό, π.χ. η ποιότητα των υποβολών 30%, η ποιότητα του νοσηλευτικού έργου 25%, εκείνη της επάρκειας κλινικής 10%, η βαρύτητα περιστατικών 20%, η υποδομή σε ΜΕΘ 20% και των γενικών υποδομών 5%.«Αυτός ο τρόπος αξιολόγησης βάζει σε διαδικασία ανταγωνισμού τους ιδιώτες της υγείας. Διατηρούμε την κατανομή ανά πάροχο εισάγοντας συντελεστές στις 140 ιδιωτικές κλινικές της χώρας», είπε ο κ. Βορίδης.Το 2013 έγιναν 440.000 νοσηλείες ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές. Η κλειστή δαπάνη που έχει προϋπολογίσει ο ΕΟΠΥΥ για τις νοσηλείες είναι 235 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του έτους υπολογίζεται ότι έχει γίνει υπέρβαση κατά 55 εκατ. ευρώ στις νοσηλείες των ασφαλισμένων.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons