Κάλυψη περιφερειακών ιατρείων με νέες άγονες περιοχές

Νέα απόφαση για τον χαρακτηριστικό διαφόρων περιοχών της χώρας ως προβληματικών και άγονων, υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, στην προσπάθεια κάλυψης των περιφερειακών ιατρείων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές.Με την απόφαση αυτή, χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές λόγω των γεωγραφικών, κοινωνικών, συγκοινωνιακών και οικονομικών τους συνθηκών, πόλεις σε 47 νομούς της χώρας ή κωμοπόλεις, όπου εδρεύουν νοσοκομεία, νοσοκομεία-κέντρα υγείας ή κέντρα υγείας.


Οι πόλεις ανά νομό είναι οι ακόλουθες:

- Νομός Αιτωλοακαρνανίας: Μύτικας, Κατούνα, Βόνιτσα, Θέρμο, Χαλκιόπουλοι, Άνω Χώρα

- Νομός Αττικής-Νήσων: Κύθηρα, Αίγινα, Γαλατάς

- Νομός Αρκαδίας

- Νομός Άρτας: Άνω Καλεντίνη, Άγναντα ,Βουλγαρέλι

- Νομός Αχαΐας: Ερυμάνθεια, Καλάβρυτα, Κλειτορία

- Νομός Βοιωτίας: Δίστομο, Αλίαρτος

- Νομός Γρεβενών

- Νομός Δράμας

- Νομός Δωδεκανήσου

- Νομός Έβρου: Διδυμότειχο, Σαμοθράκη, Ορεστιάδα, Σουφλί

- Νομός Εύβοιας: Αλιβέρι, Μαντούδι, Κύμη, Σκύρος, Ιστιαία, Κάρυστος

- Νομός: Ευρυτανίας

- Νομός Ηλείας: Γαστούνη, Σιμόπουλο, Βάρδα, Ανδρίτσαινα,Κρέστενα

- Νομός Ηρακλείου: Άνω Βιάννος, Χάρακας

- Νομός Ζακύνθου

- Νομός Θεσπρωτίας

- Νομός Ιωαννίνων: Πράμαντα, Βουτσαράς, Δελβινάκι, Μέτσοβο, Δερβίζιανα, Κόνιτσα

- Νομός Καρδίτσας: Μουζάκι

- Νομός Καβάλας: Πρίνος

- Νομός Καστοριάς

- Νομός Κέρκυρας

- Νομός Κεφαλληνίας

- Νομός Κιλκίς: Γουμένισσα

- Νομός Κοζάνης: Σέρβια, Σιάτιστα

- Νομός Κορινθίας: Γκούρα, Νεμέα

- Νομός Κυκλάδων

- Νομός Λακωνίας

- Νομός Λασιθίου: Ιεράπετρα, Σητεία, Τζερμιάδες

- Νομός Λέσβου

- Νομός Λευκάδας

- Νομός Μαγνησίας: Ζαγορά, Αργαλαστή, Σκιάθος, Σκόπελος

- Νομός Μεσσηνίας: Αγ.Νικόλαος, Γαργαλιάνοι

- Νομός Ξάνθης

- Νομός Πέλλας: Αριδαία

- Νομός Πιερίας: Αιγίνιο

- Νομός Πρέβεζας: Καναλάκι, Θεσπρωτικό

- Νομός Ρεθύμνου: Αγία Φωτεινή, Ανώγεια, Σπήλι, Πέραμα

- Νομός Ροδόπης

- Νομός Σερρών

- Νομός Σάμου

- Νομός Τρικάλων: Καλαμπάκα

- Νομός Φθιώτιδας: Μακρακώμη, Δομοκός, Αμφίκλεια

- Νομός Φλώρινας

- Νομός Φωκίδας: Λιδωρίκι

- Νομός Χανίων: Βάμος, Κάντανος

- Νομός Χαλκιδικής: Παλαιοχώρι, Αγ. Νικόλαος

- Νομός ΧίουΣτην απόφαση σημειώνεται πως ο χαρακτήρας ως άγονης και προβληματικής κατά την προηγούμενη παράγραφο, πόλης ή κωμόπολης που είναι έδρα Κέντρου Υγείας επεκτείνεται αντίστοιχα και:

α. για την πόλη ή κωμόπολη ή χωριό που είναι έδρα Περιφερειακού Ιατρείου 24ωρης ετοιμότητας ή Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας.

β. για την πόλη, κωμόπολη ή χωριό που είναι έδρα Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου σε φυλακές της χώρας και είναι αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Νοσοκομείου.

ΚίνητραΜε την απόφαση αυτή, παρέχονται κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στις συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένα:1. Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης των επικουρικών ιατρών οι οποίοι τοποθετούνται στις περιοχές του άρθρου 1 της παρούσας, μπορεί να ορίζεται έως και τρία έτη, με την προϋπόθεση ότι στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων ή των Υγειονομικών Περιφερειών, θα έχει προβλεφθεί η ανάλογη πίστωση.

2. Όταν ένας εκ των συζύγων τοποθετείται ως επικουρικός ιατρός στις παραπάνω περιοχές, ο άλλος δικαιούται να τοποθετηθεί σε θέση επικουρικού ιατρού της ειδικότητάς του, κατά προτεραιότητα και κατά παρέκκλιση του καταλόγου, εφόσον αυτή προκηρυχθεί.

3. Η προϋπηρεσία επικουρικού ιατρού στις περιοχές αυτές υπολογίζεται διπλός σε σχέση με την προϋπηρεσία στα υπόλοιπα νοσοκομεία, για την κατάληψη θέσης κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.

4. Οι σύζυγοι των επικουρικών ιατρών που τοποθετούνται στις ανωτέρω περιοχές, και είναι τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ΙΔΑΧ δημοσίων υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. που κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους.

5. Γιατροί οι οποίοι κατά την εγγραφή τους στον κατάλογο των επικουρικών δεν έχουν υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους, αλλά έχει παρέλθει η επταετία από την ημερομηνία κτήσης του τίτλου της ειδικότητάς τους, μπορούν κατά παρέκκλιση να παραμένουν στον κατάλογο και να τοποθετούνται αποκλειστικά στις περιοχές του άρθρου 1 της παρούσας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons