Φακελάκι τέλος, με νέο σύστημα για χειρουργεία


«Δέσμευση» του χειρουργείου του δημόσιου νοσοκομείου από την υπηρεσία που παραπέμπει τον ασθενή για επέμβαση και πλήρη δημοσιοποίηση μέσω του Διαδικτύου της σειράς προτεραιότητας για τα τακτικά χειρουργεία περιλαμβάνει το νέο σύστημα διαχείρισης των χειρουργείων που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των παραπληρωμών, γνωστών και ως «φακελάκι». Παράλληλα, στα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι και η δημιουργία ιστότοπου όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν επωνύμως φαινόμενα διαφθοράς στην Υγεία, τα οποία εν συνεχεία θα ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.



Τις παρεμβάσεις αυτές, που εντάσσονται στο υπό κατάρτιση σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Υγεία, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στη 10η διάσκεψη του ευρωπαϊκού δικτύου κατά της διαφθοράς και απάτης στον χώρο της Υγείας (EHFCN) που διενεργείται στην Αθήνα. Ειδικότερα, το σχέδιο περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των χειρουργείων του ΕΣΥ, που αποτελεί ένα πεδίο διαφθοράς στο σύστημα Υγείας, λόγω κυρίως των καθυστερήσεων και των αναμονών. Οπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, «όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο το σύστημα Υγείας, βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του γιατρού ο προσδιορισμός του χρόνου που θα χειρουργηθεί ο ασθενής». Με το νέο σύστημα, το Κέντρο Υγείας ή το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ή όποια άλλη μονάδα παραπέμπει τον ασθενή για χειρουργική επέμβαση θα δεσμεύει παράλληλα και τη χειρουργική αίθουσα. Το σύστημα θα είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο και όλοι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πού χειρουργεί κάθε γιατρός και τη σειρά προτεραιότητας των ασθενών που θα υποβληθούν σε τακτικό χειρουργείο.


Επιπλέον, το σχέδιο δίνει έμφαση και στη συμμετοχή των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η δημιουργία ειδικού ιστότοπου στον οποίο θα κατατίθενται επωνύμως οι καταγγελίες των πολιτών. Οπως είπε ο κ. Βορίδης, «είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να συνεργαστούν στο συγκεκριμένο κομμάτι με τις Αρχές. Να βγουν μπροστά και να μιλήσουν. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνουν αυτό με υπεύθυνο καθαρό και επώνυμο τρόπο».



Συνεχής συνεργασία ελεγκτικών οργάνων



Ο υπουργός τόνισε ότι θα θεσμοθετηθεί η συνεχής συνεργασία των ελεγκτικών οργάνων του χώρου της Υγείας (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας και Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης), αλλά και η διασύνδεσή τους με άλλα σώματα ελέγχου, όπως το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή το ΣΔΟΕ. Τέλος, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε επαρκές το ποινικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τόνισε, ωστόσο, ότι δεν λειτουργούν με τον τρόπο που θα έπρεπε τα πειθαρχικά συμβούλια, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις και σε αυτό το επίπεδο.






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons