Η Agenda των θεμάτων του ΠΙΣ με το Υπ. Υγείας και τον ΕΟΠΥΥπισ Κατάργηση του clawback για το 2015, εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων της 18/8, άμεση ανακοίνωση του πλαφόν ανά πάροχο στην Agenda των θεμάτων του ΠΙΣ με το Υπ. Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκου με τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη την Παρασκευή 31.10.2014, με τη συμμετοχή επίσης του Προέδρου της ΠΟΣΙΠΥ κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου και της ΠΟΣΚΕ κ. Φ. Πατσουράκου, στο πλαίσιο της οποίας οι πάροχοι επανέθεσαν τα μείζονα αιτήματά τους στους εκπροσώπους της πολιτείας.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Ιατρείων και Εργαστηρίων, ζητήθηκε από τον Υπουργό η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων της 18ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄2247 και ΦΕΚ Β΄2243) και η άμεση ανακοίνωση του πλαφόν για κάθε πάροχο. Η οποιαδήποτε αναμόρφωση μέσα και από την προσδοκούμενη αύξηση του προϋπολογισμού, μπορεί να επιτευχθεί μελλοντικά και να αρθούν αδικίες που αφορούν στο rebate αλλά και σε άλλες

ρυθμίσεις.

Περαιτέρω, ζητήθηκε ως κοινό αίτημα των παρόχων η κατάργηση του clawback για το 2015, έχοντας παράλληλα υπόψη πως αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ εντός του Νοεμβρίου, για την εφαρμογή του μέτρου για το 2014.

Η εφαρμογή των Διαγνωστικών πρωτοκόλλων μέσα από την αναβάθμιση του συστήματος της ΗΔΙΚΑ – η οποία κατά διαβεβαίωση του Υπουργού προωθείται – και η προώθηση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους ασθενείς, πιστεύουμε ότι είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις όπως τονίσαμε και στον Υπουργό, προκειμένου οριζόντια μέτρα και στραγγαλιστικά της λειτουργίας των ιατρών να σταματήσουν να εφαρμόζονται.

Ο κόσμος αναζητά περίθαλψη ασφαλή και οι ιατροί ευπρεπή λειτουργία.

Όσον αφορά στο θέμα της διαβούλευσης Νομοθετήματος για τις Ιατρικές Εταιρείες, ο Υπουργός δήλωσε πως δεν θα το προωθήσει προς Νομοθετική ρύθμιση, έπειτα και από την ενημέρωση από τους συμμετέχοντες, πως το θέμα συγκεντρώνει πολλές διαφωνίες από τους πλείστους φορείς.

Προτεραιότητα για Νομοθετική ρύθμιση, αποτελεί το Νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων και ΠΙΣ, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη Πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα ενσωματωθούν ρυθμίσεις που έχουν ζητηθεί και από τον ιατρικό κόσμο (π.χ. μονιμοποίηση των επί θητεία Επιμελητών Β του ΕΣΥ).

Στο πλαίσιο της συζήτησης κλιμακίου του ΠΙΣ υπό τον Πρόεδρο κ. Μ. Βλασταράκο τον Γενικό Γραμματέα κ. Κ. Αλεξανδρόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. κ. Λ. Αναγνωστόπουλο, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών κ. Φ. Πατσουράκου, με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ – τον Πρόεδρο κ. Κοντό και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Οργανισμού κ. Α. Βοζίκη, για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, συζητήθηκε αυτές να στηρίζονται στις συλλογικές μας αποφάσεις, την ελεύθερη επιλογή, στην κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή και στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των ιατρών για συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Κείμενο εργασίας με εξειδίκευση των προτάσεων και θέσεων θα αποσταλεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα λάβουν γνώση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και θα υπάρξει μία ευρύτατη συνεργασία όλων των παραγόντων του Ιατρικού κόσμου, προκειμένου οι θέσεις μας να ευρίσκονται σε ενιαία κατεύθυνση.

Η συνεργασία και η ενότητα αποτελούν ισχυρό παράγοντα δύναμης και αποτελεσματικότητας.

Πιστεύουμε στην συμβολή όλων και αυτό θα επιδιώξουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons