Διαφθορά στην Υγεία: 56 δισ. ευρώ το κόστος σε όλη την Ευρώπη

Δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο η απάτη και η διαφθορά στον χώρο της υγείας, αντίθετα, ταλανίζει και τις χώρες του εξωτερικού, πολιτισμένες και οργανωμένες χώρες που συχνά ζηλεύουμε.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι το κόστος της διαφθοράς στην υγεία σε όλη την Ευρώπη, ανέρχεται σε 56 δις ευρώ.

Το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες δύο ημέρες στην Αθήνα, στα πλαίσια της Ετήσιας Διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και Απάτης στον τομέα της Υγείας EHFCN, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο στο Divani Palace Acropolis Hotel, με θέμα ««Λιγότερες απώλειες, Απάτη και Κατάχρηση στον τομέα της Υγείας; Αναλύστε τους άξονες!».

Σήμερα μάλιστα στο κτίριο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο Μαρούσι,, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου.

Ο ΕΟΠΥΥ στην Διάσκεψη αυτή, έχει ένα βασικό ρόλο με ομιλίες και στο συνέδριο το παρόν θα δώσει σύσσωμη η διοίκησή του με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κοντό αλλά και τον γενικό διευθυντή κ. Γιάννη Βαφειάδη. Ο κ. Κοντός μάλιστα, πολλές φορές έχει επισημάνει ότι η διαφθορά θα παταχθεί μόνο εάν ακολουθήσουμε μία σειρά από κανόνες, όπως Πρωτόκολλα, Κατευθυντήριες Γραμμές και μπορέσουν οι πάροχοι υγείας να πειθαρχήσουν στις επιταγές που θέτει ο Οργανισμός. Πρέπει να αποζημιώνουμε αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αυτά που πρέπει και όχι τις υπερβολές και την προκλητή ζήτηση, γι αυτό οι έλεγχοι πρέπει να είναι διαρκείς.


Η παρουσία δε του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη στην Διάσκεψη, υπογραμμίζει την σημασία που θέλει να δώσει η ηγεσία του υπουργείου σε θέματα διαφθοράς και προστασίας της δημόσιας υγείας.Άλλωστε δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες που ο κ. Βορίδης κατέθεσε στοιχεία στην Βουλή για θέματα διαφθοράς. Συγκεκριμένα,τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Ασημίνα Σκόνδρα, για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς δημοσίου χρήματος στη δημόσια υγεία. Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι, από 2012 μέχρι και σήμερα, έχουν επιβληθεί από τη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και έχουν γίνει καταλογισμοί πλέον των 2,230.517,93 ευρώ.Να σημειωθεί, ότι η ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ολοκλήρωσε την προηγούμενη χρονιά (2013) 400 ελέγχους και πραγματικά έβγαλε λαβράκι, αφού από τα ελέγχους αυτούς, υπάρχουν κραυγαλέα παραδείγματα που αφορούν σε υπερσυνταγογράφηση γιατρών, σε παράνομη συνταγογράφηση ασφαλισμένων εν αγνοία τους, σε συνταγογράφηση 400 θανόντων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ενώ έλεγχοι καταγράφονται ακόμη σε ιδιωτικές κλινικές, σε φαρμακεία, σε διαγνωστικά εργαστήρια σε τοπικές μονάδες υγείας, και τέλος, υπάρχουν καταγγελίες υπάρχουν για γιατρούς και φαρμακεία.Πάντως ακριβώς επειδή το θέμα της διαφθοράς στην υγεία είναι εξαιρετικά λεπτό, θα πρέπει όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην στοχοποιούνται κλάδοι. Αυτό είχε επισημάνει με ιδιαίτερη έμφαση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος όταν στα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας στην Βουλή, υπήρχαν μεταξύ άλλων στην λίστα της διαφθοράς, πολλά φαρμακεία. Ο ΠΦΣ είχε επισημάνει με έμφαση ναι στους ελέγχους προκειμένου να ελεγχθεί η διαφθορά, αλλά όχι στην στοχοποίηση ενός κλάδου.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons