Φρουζής: 3 βήματα για διόρθωση της φαρμακευτικής δαπάνης πριν είναι αργάΤην ανάγκη να διορθωθεί άμεσα το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης με διαφανείς μάλιστα διαδικασίες στο ποσό των 250 με 300 εκατ. ευρώ, προτού να είναι πολύ αργά, επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κων. Φρουζής, μιλώντας στο 2ο συνέδριο της Boussias Communications με θέμα «Εξατομικευμένη Θεραπεία και Καινοτομία ΙΙ».

Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε να διορθωθεί ο προϋπολογισμός του 2015, πριν να είναι αργά, τόνισε ο κ. Φρουζής. Πρόκειται για τα εξής βήματα:

Πρώτον, πρέπει να πάψει η σύνδεση της φαρμακευτικής δαπάνης με το ΑΕΠ, αυτό δεν έχει καμιά λογική σήμερα. Έτσι, όπως σημείωσε, θα πρέπει η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, η οποία συνδέεται με το ΑΕΠ και που το 2014 ανήλθε στα 2 δισ. ευρώ, με δεδομένη την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3%, το 2015 να διαμορφωθεί στα 2,060 εκατ. ευρώ.

Δεύτερον, πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα των ανασφάλιστων, που το 2015 θα κοστίζουν 120-150 εκατομμύρια ευρώ ως εξωνοσοκομειακή δαπάνη για φάρμακα.

Τρίτον, πρέπει να ρυθμιστεί το περίφημο ένα ευρώ σε κάθε συνταγή, που μεταφράζεται σε 50 εκατ. ευρώ έσοδα για ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως μείωση φαρμακευτικής δαπάνης. Εάν προσθέσουμε αυτά τα τρία θέματα, έχουμε ένα ποσό 250-300 εκατ. ευρώ, με διαφανείς διαδικασίες, που δεν μπορεί να αμφισβητήσει η τρόικα.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, αναφερόμενος ακόμη στο θέμα των κλινικών μελετών, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να μπει στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή τον Νοέμβριο νομοθετική παρέμβαση για απλοποίηση σε επίπεδο fast track των κλινικών μελετών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι ο ΣΦΕΕ βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία με το γραφείο του υπουργού και τους νομικούς του συμβούλους και ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξει η σχετική πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons