Πετάξαμε στα… σκουπίδια 240 τόνους φάρμακα


Πρόκειται για οικιακά φαρμακευτικά σκευάσματα και υπολείμματα φαρμάκων οικιακής χρήσης, τα οποία συλλέχθηκαν, από τον Μάρτιο του 2012, στα ειδικά πράσινα κουτιά που υπάρχουν στα φαρμακεία όλης της χώρας.Το πρόγραμμα συλλογής και καταστροφής τους υλοποιείται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).Η ποσότητα-μαμούθ δείχνει την υπερφαρμακία που μας χαρακτηρίζει ως λαό, η οποία δημιουργεί -εκτός των άλλων- έναν σοβαρό κίνδυνο: να μην είναι εφικτή στο κοντινό μέλλον η αντιμετώπιση σοβαρών παθογόνων μικροοργανισμών. Τα μικρόβια μαθαίνουν να αντέχουν στο περιβάλλον φαρμάκων, όπως τα αντιβιοτικά, τα οποία χορηγούνται άσκοπα ή με λανθασμένο τρόπο. Η δυσκολία αντιμετώπισής τους προκαλεί ετησίως 5.000 σοβαρές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και τουλάχιστον 1.000 θανάτους.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν χθες η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, και οι καθηγητές Λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου και Γιώργος Δαΐκος.

Σύμφωνα με τον κ. Δαΐκο, το 25% των κολοβακτηριδίων που προκαλούν ουρολοιμώξεις είναι ανθεκτικά σχεδόν σε όλες τις κεφαλοσπορίνες και τα πενικιλινούχα αντιβιοτικά, ενώ το 10% είναι ανθεκτικά ακόμη και σε πιο προωθημένα αντιβιοτικά, όπως οι κινολόνες.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons