Βασ. Κοντοζαμάνης: Ξεπαγώνουν προσλήψεις από το 2011




Τα γραφεία της 5ης ΥΠΕ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το σταθμό ΕΚΑΒ επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, στέλνοντας το μήνυμα ότι για πρώτη φορά «ξεπαγώνουν» οι μόνιμες προσλήψεις ιατρών που εκκρεμούν από το 2011, και ότι το Υπουργείο συνεχίζει να προσλαμβάνει επικουρικούς ιατρούς τόσο για τα Νοσοκομεία, όσο και για τα Κ.Υ. και τις μονάδες ΠΕΔΥ, μέσα στο 2014.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Λάζαρο Μακρή, τον Διοικητή του ΠΓΝΛ-ΓΝΛ, κ. Αθανάσιο Μητσιό, τους Αν. Διοικητές, κ.κ. Ευδοκία Τζαβέλλα, Θεόδωρο Κουτσιανά καθώς και τον Διευθυντή της ΥΠΕ, κ. Ι. Γκογκογιάννη.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευε ο Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, κ. Άρης Αποστόλου.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια Νοσοκομεία, καθώς και στις υπόλοιπες δομές της δημόσιας Υγείας.

Υπενθύμισε ότι, παρά τα μελαγχολικά σενάρια των προηγούμενων μηνών για κλείσιμο δήθεν Νοσοκομείων, τα Νοσοκομεία στέκονται σήμερα όρθια με την πολιτική βούληση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και στην βάση των όσων στις συνεδριάσεις του ΚΕΣΥΠΕ η 5η ΥΠΕ εισηγήθηκε.


Επίσης, σε ό,τι αφορά το κλίμα της ίδιας εποχής, για δήθεν απολύσεις εργαζομένων, εκ των πραγμάτων σήμερα όλοι διαπιστώνουμε ότι όχι μόνον δεν απολύθηκε κανείς, αλλά τα Νοσοκομεία μας, έγιναν φορείς υποδοχής άλλων εργαζομένων, όπως είναι οι πρώην σχολικοί φύλακες.



Σε ό,τι αφορά τις Μονάδες του ΠΕΔΥ, ο κ. Μακρής ενημέρωσε τον κ. Γενικό Γραμματέα ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του συνόλου των γιατρών των Μονάδων ΠΕΔΥ σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.



Τέλος, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ εστίασε στην αδήριτη ανάγκη να υποστηριχθούν τόσο τα Νοσοκομεία, όσο και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού, αλλά και λοιπού προσωπικού.



Σε απάντηση των παραπάνω, ο Γεν. Γραμματέας κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε πρώτον ότι για πρώτη φορά «ξεπαγώνουν» οι μόνιμες προσλήψεις ιατρών που εκκρεμούν από το 2011, και δεύτερον ότι συνεχίζει το Υπουργείο να προσλαμβάνει επικουρικούς ιατρούς τόσο για τα Νοσοκομεία, όσο και για τα Κ.Υ. και τις μονάδες ΠΕΔΥ, μέσα στο 2014.



Υπενθύμισε επίσης, την δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για μόνιμες προσλήψεις 1500 γιατρών και 2500 νοσηλευτών εντός του 2015.



Επίσης, με ευρωπαϊκά προγράμματα πρόκειται να καλυφθούν θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού στους επόμενους μήνες.



Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ακόμη ότι το Υπουργείο φροντίζει πάντα για επάρκεια πιστώσεων των Νοσοκομείων και εξήρε την άριστη συνεργασία που έχει με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, καθώς και με όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της ΥΠΕ.



Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου, η συνεργασία με το ΕΚΑΒ, καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος των εμβολιασμών για τα οποία ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε στην ικανοποίηση του και την δέσμευση του ότι είναι αρωγός των προσπαθειών της ΥΠΕ και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons