"Χάος" στις προμήθειες του ΕΣΥ – Ούτε το 1/3 των διαγωνισμών δεν έχει ολοκληρωθεί


Με απευθείας αναθέσεις εξακολουθούν να γίνονται ουσιαστικά οι προμήθειες του ΕΣΥ, αφού τα νοσοκομεία έχουν ολοκληρώσει μόλις το 27% των διαγωνισμών, ενώ το 40% δεν έχει καν προκηρυχτεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επένδυση" επικρατεί γραφειοκρατικό χάος στις προμήθειες του ΕΣΥ για την αγορά ιατρικών υλικών και υπηρεσιών, που ανέρχονται περίπου σε 1 δισ ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.

Τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας προκαλούν σοκ:-Από τους 3.631 διαγωνισμούς που έπρεπε να διενεργήσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, έως σήμερα έχουν γίνει συμβάσεις μόνο σε 1.080


-1.034 διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες-1.517 διαγωνισμοί δεν έχουν καν προκηρυχτεί-Ειδικά τα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα) δεν έχουν προκηρύξει το 67% των διαγωνισμών

-Αντίστοιχα, στην 7η ΥΠΕ (Κρήτη) δεν έχει προκηρυχθεί το 72% από τα νοσοκομεία.-Από τους 144 κεντρικούς διαγωνισμούς σε επίπεδο ΥΠΕ έχουν γίνει συμβάσεις μόνο για 2, σε εξέλιξη βρίσκονται 40 και δεν έχουν καν προκηρυχθεί οι υπόλοιποι 102.


Σε γενικές γραμμές το 80% των προμηθειών γίνεται εκτός συμβάσεων, κάτι που σημαίνει ότι τα νοσοκομεία παίρνουν απευθείας προσφορές από προμηθευτές. Αν τα υλικά περιλαμβάνονται στο Παρατηρητήριο Τιμών, τότε τα νοσοκομεία μπορούν να προμηθευτούν υλικά από οποιαδήποτε εταιρεία προσφέρει χαμηλότερη τιμή.Υπάρχουν νοσοκομεία στα οποία, για ορισμένα υλικά, ο τελευταίος διαγωνισμός χρονολογείται από το 2002!Το... κερασάκι στην όλη υπόθεση είναι ότι τα νοσοκομεία εκτελούν ακόμα το πρόγραμμα προμηθειών του 2012, αφού τα προγράμματα του 2013 και του 2014 δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η συλλογή και η επεξεργασία των στοιχείων που έχουν καταθέσει για τις ετήσιες ανάγκες τους.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons