Στο 1,16 δισ. ευρώ η επιχορήγηση των δημόσιων νοσοκομείων από τον προϋπολογισμό


Περικοπές στην κρατική επιχορήγηση των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2015, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή.

Η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία είναι μειωμένη κατά 22,9%. Το προϋπολογισθέν για το 2014 κονδύλι ήταν 1,15 δισ. ευρώ και αναμένεται να κλείσει στο τέλος του έτους στο 1,45 δισεκατομμύριο. Για το 2015, προβλέπεται κονδύλι 1,18 δισ. ευρώ.

Στα ειδικά νοσοκομεία, η κρατική χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 2,7% και ανέρχεται στα 41 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 43 εκατομμυρίων το 2014.

Στον ΕΟΠΥΥ, η κρατική επιχορήγηση θα ανέλθει το 2015 στα 526 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένη κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2014 (633 εκατομμύρια).

Οι συνολικές δαπάνες του υπουργείου Υγείας προϋπολογίζονται στα 4,22 δισ. ευρώ, έναντι 4,74 δισ. που εκτιμάται ότι θα κλείσουν το 2014.

ΕΟΠΥΥ


Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, το ταμειακό αποτέλεσμα του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να διαμορφωθεί σε -200 εκατομμύρια ευρώ για το 2014.

Το έλλειμμα αποδίδεται στην προσπάθεια επιτάχυνσης των πληρωμών και ταυτόχρονα μείωσης των απλήρωτων υποχρεώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Οργανισμός αναμένεται να λάβει ως το τέλος τρέχοντος έτους ποσό 344 εκατομμυρίων ευρώ από την ειδική χρηματοδότηση για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του προς τρίτους.

Αντίστοιχα αναμένεται να διενεργηθούν εντός του ίδιου έτους πληρωμές για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Οργανισμού ύψους 652 εκατομμυρίων ευρώ.

Η φαρμακευτική δαπάνη παραμένει στα 2 δισ. ευρώ, έναντι 2,37 δισ. το 2013.

Προσπάθεια συγκράτησης της δαπάνης πραγματοποιείται και στην κατηγορία των παρόχων Υγείας, με τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή μηχανισμών καθιέρωσης ποσού επιστροφής (rebate) και αυτόματων επιστροφών (clawback) για τις κατηγορίες των νοσηλίων ιδιωτικών κλινικών, των διαγνωστικών εξετάσεων και των φυσικοθεραπειών.

Νοσοκομεία


Τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα αναμένεται να εμφανίσουν αρνητικό ταμειακό αποτέλεσμα ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ το 2014, λόγω, κυρίως, της εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Η αδυναμία μεταβίβασης των προϋπολογισθέντων πόρων για το έτος 2014 από τον ΕΟΠΥΥ, αντιμετωπίστηκε ως ένα βαθμό με αυξημένες μεταβιβάσεις πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Έως το τέλος του οικονομικού έτους, αναμένεται μείωση των απλήρωτων υποχρεώσεων των νοσοκομείων, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον προϋπολογισμό του 2015, προβλέπεται επίτευξη πλεονασματικού ταμειακού αποτελέσματος, ύψους 76 εκατομμυρίων.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons