EΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ: Απόσυρση δεύτερου Rebate για κλινικοεργαστηριακούς – προβλήματα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ε.Κ.Ε.)

Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη

Τηλ.: 210-9924980-9959181

Fax: 210-9916854

email: enosielke1@gmail.com


ΑΘΗΝΑ 10/10/2014


ΘΕΜΑ: Απόσυρση δεύτερου Rebate για κλινικοεργαστηριακούς – προβλήματα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Μετά από έντονες πιέσεις του ΠΙΣ, ΙΣΑ, της Ένωσής μας, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) στο Υπουργείο Υγείας, εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ όπου διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη εφαρμογή διπλού-σωρευτικού Rebate για τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς.


Η απόφαση αυτή είναι μέσα σε αυτά που ζητάμε εδώ και καιρό και κάνει εν μέρει αποδεκτές τις από διμήνου αιτήσεις μας στο Υπουργείο Υγείας μετά την έκδοση των αποφάσεων της 18/8/2014.


Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την κατάργηση του Claw back και Rebate μέτρα που

καταστρέφουν τους ελευθεροεπαγγελματίες για την κατάργηση των οποίων έχουν καταφύγει στα αρμόδια δικαστήρια οι σύλλογοι.Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ζητήσαμε στην παρούσα φάση και μέχρι την απόφαση των δικαστηρίων οι όποιες εκπτώσεις να αρχίζουν πάνω από 2000 ευρώ, διότι έτσι βοηθούνται οι νέοι και με χαμηλό κύκλο εργασιών ιατροί, θέση που ο Υπουργός είπε θα εξετάσει.


Εξ άλλου με τις Υπουργικές αποφάσεις της 18/8/2014 για πρώτη φορά πλέον νομοθετείται και ο όρος αυτοπαραπομπή για τους κλινικοεργαστηριακούς (που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο σε απλές ανακοινώσεις) κάτι που ήταν αυτονόητο και ίσχυε για όλες τις άλλες χώρες τις Ευρώπης, πλην όμως έως και το 2011 πλην κάποιων ταμείων στην πλειονότητα τα άλλα δεν τον εφάρμοζαν. Η έκπτωση του 40% ισχύει όπως αναφέρεται στις υπουργικές αποφάσεις μόνο στην αυτοπαραπομπή.Ως προς την ΗΔΙΚΑ η Ένωσή μας έχει ζητήσει εξηγήσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα συνταγογράφησης με τις συνεχείς καθυστερήσεις, αλλά ιδίως με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το πρωτόκολλο της υπερλιπιδαιμίας όπου στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να ξανατοποθετούνται οι ασθενείς από την αρχή σε πρωτόκολλο πράγμα που συνεπάγεται μεγάλο χρόνο απασχόλησης χωρίς ουσιαστικό λόγο. Μετά τις συνεχείς οχλήσεις μας στην ΗΔΙΚΑ λάβαμε την προφορική ενημέρωση ότι είναι θέμα πρωτοκόλλων και θα επανεκτιμηθεί μετά τις προτάσεις της Ένωσής μας για να μην ταλαιπωρούνται οι ιατροί. Για το θέμα αυτό θα υπάρχει συνεχείς και άμεση παρακολούθηση γιατί θεωρούμε ότι ταλαιπωρούνται οι ιατροί με αμιγώς γραφειοκρατικά κριτήρια.


Η Ένωσή μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να σας ενημερώνει, παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται σκόπιμο.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons