Επιτροπή Υγείας για τη Γυναίκα

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα ασχολείται με θέματα γύρω από την Υγεία των γυναικών, αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας.Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, ανακοίνωσε πως στο επόμενο διάστημα θα πάει στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα δημιουργηθεί η εθνική πολιτική στα ζητήματα της περιγεννητικής φροντίδα και του μητρικού θηλασμού.«Χτίζουμε την πολιτική υιοθέτησης του μητρικού θηλασμού από τις νέες μητέρες, με τρόπο οργανωμένο, από την πολιτεία και δημιουργούμε ένα δίκτυο σταθμών θηλασμού, προκειμένου η πολιτεία να διευκολύνει τους νέους ανθρώπους στο να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και ταυτόχρονα να προάγει μια κουλτούρα, υπέρ του θηλασμού».

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, στο πλαίσιο μιας διαρκούς ανάγκης για

πρόληψη και ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό αποφασίστηκε να συσταθεί μια Επιτροπή, με τον τίτλο «Επιτροπή Υγείας για όλα τα στάδια ηλικίας της γυναίκας», η οποία θα έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση δράσεων και προγραμμάτων για την υγεία των γυναικών και την ενημέρωσή τους για τις διάφορες μορφές καρκίνου, με έμφαση στην πρόληψη.


«Αντικείμενο της είναι να αποτυπώνει το προφίλ υγείας του γυναικείου πληθυσμού της χώρας 365 ημέρες το χρόνο, κάτι το οποίο δεν είχαμε έως τώρα. Επίσης, η σύνταξη ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των γυναικών στοχευμένα. Αυτό κρίνεται ως αναγκαίο διότι οι στατιστικές μας δείχνουν ότι, ενώ οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο όριο ηλικίας, στην πραγματικότητα αυτά τα χρόνια που ζουν δεν είναι απαλλαγμένα νοσημάτων. Στόχος είναι να καταστήσουμε, μέσω της πρόληψης, υγιή τον γυναικείο πληθυσμό σε όλα τα στάδια ηλικίας», ανέφερε σχετικά.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons