Κομπίνες χωρίς τέλος, αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στον ΕΟΠΥΥ











Πλασματικές χρεώσεις και κομπίνες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, αποκάλυψαν οι έλεγχοι που έγιναν στον Οργανισμό το 2013 και το 2014.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Ασημίνας Σκόνδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) έχουν εντοπίσει τις εξής παραβάσεις:

Εικονική εκτέλεση συνταγών φαρμάκων 32%. Συνταγογράφηση από ιατρούς εν αγνοία ασφαλισμένων 17%. Συνταγογράφηση από ιατρούς σε πεθαμένους ασφαλισμένους 4%.

Συνεργασία φαρμακοποιών και γιατρών 3%. Εκτέλεση συνταγών από φαρμακεία με ταινίες γνησιότητας κατασχεθέντων εμβαλαγίων χωρίς ταινίες γνησιότητας 2%.

Στις περιπτώσεις που ο έλεγχος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ κατέληξε στη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών, επέβαλε μία σειρά κυρώσεων. Συγκεκριμένα:

Πορίσματα


Η γενική επιθεωρήτρια ΥΠΕΔΥΦΚΑ ήταν αποδέκτης πορισμάτων που επέσυραν χρηματικά πρόστιμα και διακοπή σύμβασης για διοικητικές παραβάσεις σε ποσοστό 75%.


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ήταν αποδέκτης πορισμάτων για περιπτώσεις που επέσυραν πειθαρχικές ποινές σε ποσοστό 5%.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας ήταν αποδέκτης πορισμάτων για πειθαρχικές κυρώσεις σε ποσοστό 32%.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ήταν αποδέκτης πορισμάτων για περιπτώσεις που επισύρουν πειθαρχικές κυρώσεις σε ποσοστό 3%.

Ο εισαγγελέας ήταν αποδέκτης πορισμάτων για υποθέσεις που επισύρουν ποινικές ευθύνες σε ποσοστό 8%..

Από το 2012 έως και σήμερα, έχουν επιβληθεί από τη γενική επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και έχουν γίνει καταλογισμοί πορισμάτων ελέγχου της υπηρεσίας, συνολικά πλέον των 2.230.517,93 ευρώ.



Πρόστιμο



Έχει καταλογιστεί χρηματικό πρόστιμο σε 62 φαρμακεία συνολικού ύψους 601.652,91 ευρώ.

Έγινε προσωρινός αποκλεισμός σε 27 φαρμακεία (από 5 ημέρες μέχρι 1 έτος), οριστικός αποκλεισμός σε 3 φαρμακεία για εικονική συνταγογράφηση, ενώ στο αρχείο τέθηκαν υποθέσεις για 7 φαρμακεία.



Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 31 ιατρούς (357.511,50 ευρώ), ενώ προσωρινός αποκλεισμός σε 2 ιατρούς (από 6 μήνες έως 1 έτος), οριστικός αποκλεισμός σε 2 ιατρούς και στο αρχείο τέθηκαν υποθέσεις για 13 γιατρούς.


Σε 7 κλινικές επιβλήθηκε πρόστιμο 64.000 ευρώ και σε ένα διαγνωστικό εργαστήριο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.655,90 ευρώ.

Συνολικά, από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ σε 101 παρόχους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα 1.026.820,30, προσωρινός αποκλεισμός σε 29 παρόχους, οριστικός αποκλεισμός σε 5 παρόχους και στο αρχείο τέθηκαν οι υποθέσεις για 20 παρόχους.



ΠΦΣ



Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) σχολίασε τις ανακοινώσεις του υπουργού με την εξής ανακοίνωση:

“O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση και καθήκον να ελέγχει όλους τους εμπλεκομένους παρόχους υγείας. Σε περιπτώσεις δε όπου διαπιστώνεται πραγματικό παράπτωμα συμφωνεί απόλυτα με τις επιβαλλόμενες ποινές όσο αυστηρές και αν είναι.




Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνουμε ότι αν και αριθμητικά τα φαρμακεία έχουν δεχθεί τους περισσότερους ελέγχους, οι καταλογισμοί των πολύ υψηλών ποινών αφορούν ένα ποσοστό μόλις 0,26% επί του συνόλου των φαρμακείων της χώρας.

Άρα λοιπόν οποιαδήποτε προσπάθεια στηλίτευσης ενός ολοκλήρου κλάδου για απειροελάχιστες περιπτώσεις, θα θεωρηθεί ότι είναι εκ του πονηρού.



Τέλος, για μια ακόμη φορά ζητάμε συνάντηση με τον υπουργό υγείας για να συζητήσουμε όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν τον κλάδο και εκατομμύρια ασφαλισμένους “.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons