Τρεις προτάσεις για να περιοριστεί το “φακελάκι” στα δημόσια νοσοκομεία


Να προγραμματίζονται οι χειρουργικές επεμβάσεις με βάση τη σοβαρότητα του περιστατικού και όχι με τον αδιαφανή σημερινό τρόπο. Αυτό προτείνει – μεταξύ άλλων – η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το “φακελάκι”.Κάθε ασθενής θα εντάσσεται στην σειρά της λίστας χειρουργείου (για κάθε χειρουργική ειδικότητα) με μοναδικό κριτήριο την σοβαρότητα της περίπτωσής του.

Με τον τρόπο αυτό, κατοχυρώνεται έμπρακτα μια διαδικασία, με την οποία κάθε πολίτης θα κατανοήσει ότι η σειρά του στην λίστα θα καθορίζεται με αυτό το κριτήριο και όχι με το αν θα πληρώσει ή δεν θα πληρώσει.

Κανείς, έτσι, δεν αποκτά επιπλέον δικαιώματα επειδή πληρώνει.

Ως προς την προσωπική επιλογή γιατρού, οι υπεύθυνοι της Ένωσης θεωρούν πως, εάν η περίπτωση δεν απαιτεί κάποια ξεχωριστή εξειδίκευση, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος προσωπικής επιλογής.

Θεωρούν απαράδεκτο για ένα δημόσιο νοσοκομείο να καλλιεργείται η λογική ότι εξειδικευμένη αντιμετώπιση σημαίνει ταυτόχρονα και οικονομική επιβάρυνση!

Γνώση


Το ιδανικό – σημειώνουν – θα ήταν τα περιστατικά που προγραμματίζονται για χειρουργείο – μέσω των εξωτερικών ιατρείων – να κατανέμονται από επιτροπή μεταξύ των γιατρών της κλινικής με βάση την δική τους συλλογική γνώση και εμπειρία.

Η λίστα, δε, να διαμορφώνεται με αυτήν την λογική και όχι με την λογική “ο τάδε έχει τόσα χειρουργεία”.

Με άλλα λόγια, το τμήμα θα έπρεπε να κάνει την “επιλογή” των ασθενών ανά γιατρό με βάση αμιγώς επιστημονικά κριτήρια.

Οι γιατροί της Αχαΐας προτείνουν, επίσης, τα εξής:

Δεν νοείται ένταξη στην λίστα μετά από προσωπική συνεννόηση χειρουργού και αναισθησιολόγου και χωρίς έγκριση της επιτροπής.

Κάθε περιστατικό θα χαρακτηρίζεται ως “ψυχρό”, με μεγαλύτερη διάρκεια αναμονής τους τρεις μήνες ή ως περιστατικό για ταχύτερη αντιμετώπιση, με μεγαλύτερο όριο αναμονής τις 20 μέρες.

Ο κάθε γιατρός, στο τέλος κάθε εβδομάδας, να παραδίδει τη λίστα των ασθενών με χαρακτηρισμό για κάθε περιστατικό και ο προγραμματισμός γίνεται σε αυτή τη βάση.

Για κάθε γιατρό να υπάρχει συγκεκριμένη μέρα (ή μέρες) που χειρουργεί τακτικά περιστατικά.

Καθεστώς


Σύμφωνα με την Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, το “φακελάκι” τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά καθεστώτος στα δημόσια νοσοκομεία.

Αναιρείται, έτσι, η βασική αρχή της λειτουργίας και ο σκοπός ύπαρξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που είναι η ισοτιμία στην πρόσβαση για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons