Η ραγδαία εξάπλωση του Έμπολα προκαλεί τεράστια ανησυχίαεμπολα-702x336 Απόρρητη έκθεση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων που δημοσιεύεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, προκαλεί τον τρόμο στη Διεθνή Κοινότητα καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρει πως μέχρι το τέλος του χρόνου οι στην Αφρική τα κρούσματα θα είναι από 550.000 μέχρι 1.400.000.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε έκθεση στις ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν να λαμβάνονται και στη χώρα μας μέτρα πρόληψης για τον ιό που χαρακτηρίζεται και ως το νέο AIDS.Μέχρι τώρα, οι χώρες της Δύσης παρακολουθούσαν με σχετική απάθεια τις εικόνες των Αφρικανών οι οποί πέθαιναν στη μέση του δρόμου από τον Έμπολα. Πλέον, ο κίνδυνος βρίσκεται προ των πυλών.

Για αυτό το λόγο οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρώπης, προσπαθούν να αναπτύξουν σχέδιο δράσης προκειμένου η επιδημία να μην εξαπλωθεί και στη Δύση. Η Ε.Ε. σύμφωνα με το δημοσίευμα ήδη

σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου συντονιστικού οργάνου το οποίο θα ειδικεύεται στις αερομεταφορές μεταξύ των πρωτευουσών της Ευρώπης και των κόμβο διακίνησης των φορέων του Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Σύμφωνα με το πλάον, ενεργό ρόλο θα έχουν στρατιωτικά μέσα μεταφοράς.

Τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ισπανία έχουν ανησυχήσει ήδη τους επιδημιολόγους οι οποίοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο πως εξαπλώνεται ο ιός. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει πως δεν μπορεί να μεταδοθεί ο Έμπολα μέσω του αέρα, αλλά μόνο από σωματικά υγρά.

Στον αντίποδα, επιδημιολόγοι με πρώτο και καλύτερο τον αμερικανό Τσαρλς Μπέιλι, ο οποίος βρισκόταν στο επιτελείο του 1989, όταν είχε ξεσπάσει Έμπολα σε μαϊμούδες οι οποίες ήταν πειραματόζωα, υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι γεγονός πως ο ιός μεταφέρεται από το σάλιο, όμως κανείς δεν μπορεί ακόμα να διαψεύσει πως μεταδίδεται από φτέρνισμα ή βήχα».

Ανησυχία προκαλούν όμως και οι δηλώσεις του επικεφαλή του Κέντρου ελέγχου Νοσημάτων, Τόμας Φρίντεν, ο οποίος τονίζει πως τα τελευταία τριάντα χρόνια, μόνο ένας ιός έχει εξαπλωθεί τόσο ραγδαία. Ο ιός του AIDS.

Και οι τζιχαντιστές στο παιχνίδι της εξάπλωσης

Ένα άλλο ακραίο σενάριο που δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε, είναι αυτό της εξάπλωσης του ιού, μέσω των τζιχαντιστών. Ο βιολογικός πόλεμος δεν είναι κάτι νέο για την ανθρωπότητα. Έτσι, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν στα πλάνα τους σχέδιο ώστε μαχητές τους από αναπτυσσόμενες χώρες να προσβληθούν από τον ιό και στη συνέχεια να επιστρέψουν στις χώρες που κατοικούν μόνιμα και να τον μεταδώσουν.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ένα. Πως η Διεθνής Κοινότητα δεν εκτίμησε καλά την εξάπλωση του ιού στη Δυτική Αφρική, με αποτέλεσμα η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία και η Γουινέα να έχουν ήδη αποδεκατιστεί και να αποτελούν απαγορευμένες λέξεις για τους κατοίκους άλλων χωρών…


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons