Η δραματική κατάσταση των ογκολογικών νοσοκομείων.μεταξα-702x336 Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας, τόσο από πλευράς προσωπικού, όσο και μηχανημάτων, την ώρα που τα ιδιωτικά ευημερούν, αναδεικνύουν οι δηλώσεις του ογκολόγου στο νοσοκομείο Μεταξά, κ. Νίκου Καρβούνη στο ραδιόφωνο «στο Κόκκινο».

Ο κ. Καρβούνης με αίσθημα ευθύνης, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας και στην υψηλή επικινδυνότητα την οποία αντιμετωπίζουν τα ογκολογικά νοσοκομεία, αφού οι διαρκείς περικοπές, δημιουργούν καταστάσεις ασφυξίας στα εν λόγω νοσηλευτήρια τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με άλλη λογική από την κυβέρνηση και από τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Καρβούνης εργάζεται στο Μεταξά εδώ και 29 χρόνια και όπως επισημαίνει, αυτή την στιγμή λείπουν έμπειρα στελέχη τόσο από το εν λόγω νοσοκομείο όσο και από όλα τα ογκολογικά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στο Μεταξά, αντιστοιχούν μόλις 5 γιατροί για 80 ασθενείς και ειδικότερα

σπό τους 5 ογκολόγους, σε τρείς μήνες θα μείνουν μόνο 4. Την ίδια ώρα, στο γειτονικό Metropolitan, οι ογκολόγοι ανέρχονται σε 9. Επιπλέον, στο Μεταξά, υπάρχει μόνο ένα ειδικευόμενος προκειμένου να μονιμοποιηθεί.Σημειωτέον, το Μεταξά αποτελεί ένα νοσοκομείο αναφοράς για ογκολογικά περιστατικά, το οποίο έχει θεραπεύσει και φροντίσει εκατοντάδες ασθενείς, ενώ σημαντικές είναι οι μελέτες του στην Ογκολογία και με σημαντικούς ανθρώπους να το έχουν υπηρετήσει.

Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ. Καρβούνης, με μία δόση γλυκόπικρου χιούμορ, ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών θα έπρεπε να δώσει συγχαρητήρια στον πρώην υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη γιατί κατάφερε και πέτυχε να αποχωρήσουν από την Ελλάδα τόσοι γιατροί.

Αναφορικά με τα μηχανήματα, ο κ. Καρβούνης υποστηρίζει ότι και εδώ η σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα είναι καταλυτική, αφού τα μηχανήματα του ΕΣΥ είναι παμπάλαια. Επιπλέον, υπάρχει ένας αξονικός τομογράφος στα κουτιά ακόμη.

Οι περικοπές στις εξετάσεις και η απουσία διαλόγου με τους Ογκολόγους

Όσον αφορά στις περικοπές των προληπτικών, διαγνωστικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις οποίες προχώρησαν πριν ένα μήνα περίπου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, τόσο ο κ. Καρβούνης, όσο και ο πρόεδρος των Ελλήνων Ογκολόγων κ. Αθανασιάδης, αναφέρουν , ότι « Η Ελληνική Ογκολογική Εταιρία, ούτε ρωτήθηκε, ούτε συναίνεσε στην περικοπή των προληπτικών εξετάσεων που αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης».

Στην συνέντευξή του στο Κόκκινο ο κ. Νίκος Καρβούνης, αναφέρει ότι «ο κ. Βορίδης ακολουθεί τα αμερικανικά στάνταρντς όπως έχει πει και ο ίδιος. Όμως θα πρέπει να δούμε τι ισχύει στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη των 27, διότι οι κατευθυντήριες γραμμές (quidelines) στην Αμερική είναι αναμφίβολα μπροστά και γενικότερα το σύστημα υγείας πρωτοπορεί, ωστόσο είναι ως επί το πλείστον ιδιωτικό. Και μόλις τώρα ο πρόεδρος Ομπάμα κάνει μία προσπάθεια για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία. Επομένως, τα quidelines που αναφέρει ο υπουργός Υγείας, αφορούν ένα άλλο σύστημα πολύ διαφορετικό από το δικό μας».

Ο κ. Καρβούνης υποστηρίζει επίσης ότι ακόμη και η Βρετανία παρότι διαφορετική, θα μπορούσε να είναι πιο κοντά με την Ελλάδα, αφού εκεί υπάρχει το περίφημο υγειονομικό σύστημα NHS και τα quidelines για τις εξετάσεις, βγαίνουν μέσα από συναίνεση γιατρών, Συλλόγων ασθενών, Ασφαλιστικών φορέων και της κυβέρνησης. Ο υπουργός Υγείας λοιπόν, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καρβούνης, δεν είναι τεχνοκράτης και θα έπρεπε για τόσο ευαίσθητα θέματα να ρωτήσει την Επιτροπή Ογκολογίας και τους ογκολόγους οι οποίοι αποτελούν το θεσμικό όργανο και γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των ασθενών. «Γιατί να μην ξεκινήσει και στην χώρα μας κάποτε ένας διάλογος και μία συναίνεση σε τόσο λεπτά και σημαντικά ζητήματα;»


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons