Σημαντική Πρωτοβουλία του ΙΙΒΕΑΑ για κλινικές μελέτες γενόσημων και πρωτότυπων φαρμάκωνΜε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στο ΄Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών η ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε, για την παρουσίαση του έργου «Κλινικές Μελέτες - Γενόσημα και Πρωτότυπα Φάρμακα». Το έργο πραγματοποιείται με την ευθύνη του ΙΙΒΕΑΑ και τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» .

Το θέμα των γενοσήμων και των πρωτοτύπων φαρμάκων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και επίκαιρο θέμα για την Ελλάδα και την προστασία των πολιτών της. Το ΙΙΒΕΑΑ, το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών στη χώρα, με πρωτοβουλία του, ανέλαβε την ευθύνη να οργανώσει για πρώτη φορά συγκροτημένα, ένα σύγχρονο κέντρο κλινικών μελετών με κατάλληλους χώρους, προηγμένη τεχνολογία και εξειδικευμένο προσωπικό. Στόχος είναι να παρέχεται η δυνατότητα κλινικών μελετών υψηλού κύρους και αξιόπιστων αποτελεσμάτων στους επαγγελματίες του χώρου του Φαρμάκου. Με την πολύτιμη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει γνωστό το εγχείρημα σε όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς.

Στην Ημερίδα κλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι Φαρμακευτικών Εταιριών και ρυθμιστικών φορέων (ΕΟΦ, Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας), μέλη ΔΕΠ Ιατρικών Σχολών ΑΕΙ, Μέλη Ερευνητικών Ιδρυμάτων και της Ιατρικής κοινότητας.

Χαιρετισμό και την εισαγωγική ομιλία απηύθυνε ο Προέδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Kαθηγητής – Ακαδημαϊκός κ. Γρηγόριος Σκαλκέας και ακολούθησε 10λεπτο video παρουσίασης του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ανάληψη της πρωτοβουλίας, ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος, ο Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) Δημήτρης Λιντζέρης, και ο Διοικητής Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" Μιλτιάδης Παπασταματίου. Παρέστησαν επίσης ο Γ.Γ Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η Πρόεδρος του Νοσοκομείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» κα Μαρία Καρρά.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Βασικής Έρευνας και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α. κ. Δημήτρης Θάνος, παρουσίασε την «Ενοποιημένη υποδομή Ιατροβιολογικών Ερευνών και υπηρεσιών (Intergra – Biomed)» , ενώ ο Γενικός Διευθυντής Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α. κ. Αθανάσιος Τσουροπλής ανέπτυξε τους βασικούς άξονες και το λειτουργικό πλαίσιο για την υλοποίηση του Έργου «Κλινικές Μελέτες (Φάση Ι) - Γενόσημα και Πρωτότυπα Φάρμακα».

Η κα Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, Συντ. Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η Σωτηρία" μίλησε για την επικείμενη συνεργασία «Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α. και Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η Σωτηρία": Μία γόνιμη συνεργασία στις κλινικές μελέτες βιοϊσοδυναμίας», ενώ ο Ιωάννης Νιώπας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακευτικής- Φαρμακοκινητικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανέπτυξε το «Κανονιστικό Πλαίσιο των Μελετών Βιοϊσοδυναμίας». Τέλος ο Κωνσταντίνος Ταμβακόπουλος, Ερευνητής Β' Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α., Υπεύθυνος Μονάδας Φαρμακολογίας- Φαρμακοτεχνολογίας ανέπτυξε τις «Δυνατότητες του εργαστηρίου Φαρμακολογίας- Φαρμακοτεχνολογίας του ΙΙΒΕΑΑ».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons