Πώς η Τράπεζα Πειραιώς εξωθεί σε χρεοκοπία προμηθευτές του Ερρίκος Ντυνάνπειρεως-τραπεζα «Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σας, πάλι δικά μου» φέρεται να λέει η Τράπεζα Πειραιώς σε ιατροτεχνολογικές εταιρείες, προς τις οποίες το «Ερρίκος Ντυνάν» έχει χρέη εκατομμυρίων.

Μετά τη μεταβίβαση του νοσηλευτηρίου μέσω πλειστηριασμού στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε, συμφερόντων ομίλου Πειραιώς, άνευ χρεών, το μεγάλο ερώτημα των επιχειρήσεων ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων, που έχουν λαμβάνειν από το «Ερρίκος Ντυνάν», είναι πότε θα λάβουν τα οφειλόμενα ποσά και αν θα τα λάβουν ποτέ.

«Δυστυχώς δεν πρόκειται να τα λάβουμε ποτέ αυτά τα χρήματα» σχολιάζει στο onmed.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), Παύλος Αρναούτης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τα έχουμε ήδη ξεχάσει». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΣΕΙΒ, τα χρέη του «Ερρίκος Ντυνάν» προς τον κλάδο ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις οφείλονται περίπου 35

εκατ. ευρώ, αναφέρει ο κ. Αρναούτης.

Όμως, το πιο σημαντικό κατά τον πρόεδρο του ΣΕΙΒ είναι ότι «οι επιχειρήσεις αυτές ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο χρεοκοπίας: πολλά από τα τιμολόγια που έχουν, δεν έχει εξοφλήσει το «Ερρίκος Ντυνάν» έχουν δοθεί ως «εγγυήσεις» για τη λήψη δανείων από τράπεζες. Μέρος αυτών των δανείων ανήκει και στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία «ανήκει» πλέον το νοσηλευτήριο μέσω της εταιρείας ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. Η Τράπεζα Πειραιώς απαιτεί πλήρη εξόφληση των δανείων, την ίδια ώρα που το «Ερρίκος Ντυνάν» έχει απαλλαγεί από χρέη προς τρίτους μέσω της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Δηλαδή, όπως εξηγεί ο κ. Αρναούτης, «η ίδια η τράπεζα μέσω ιδιοκτησίας της πλέον στο Ερρίκος Ντυνάν, εξωθεί στη χρεωκοπία τις εταιρείες– μη εξοφλώντας τα τιμολόγια αυτά- τα οποία είχαν δοθεί ως ‘εγγύηση’ για λήψη δανείων, και για τα οποία υπήρχε ‘εγγύηση’ του νοσοκομείου που πλέον ανήκει στο ίδιο συγκρότημα. Θα μπορούσε άνετα να γίνει συμψηφισμός» τονίζει.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις ετοιμάζονται να αναλάβουν νομική δράση, καταθέτοντας ξεχωριστή ανακοπή η κάθε μία, αφού όμως προηγουμένως καταθέσουν τις απαιτήσεις τους στο Συμβολαιογράφο, που έχει αναλάβει τις υποθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς και παρέστη, επίσης, στον πλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν». Ανεξάρτητα εάν έχουν γίνει αγωγές κατά του «Ερρίκος Ντυνάν», επισημαίνει ο κ. Αρναούτης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταθέσουν τις απαιτήσεις τους.

Οι εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων αποτελούν ένα τμήμα των προμηθευτών που κινδυνεύουν να χάσουν οφειλόμενα ποσά από το «Ερρίκος Ντυνάν». Στη δυσμενή αυτή θέση βρίσκονται και φαρμακευτικές επιχειρήσεις, με τα χρέη του νοσηλευτηρίου προς αυτές να ανέρχονται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons