Διοικητές ΕΣΥ και ΥΠΕ ενημερώνονται για τον Έμπολα







Μία πρώτη γερή γεύση ενημέρωσης θα λάβουν σήμερα το πρωί στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και οι επικεφαλής των ΥΠΕ για τον ιό Έμπολα και την ετοιμότητα που θα πρέπει να έχουν οι υγειονομικές υπηρεσίες.



Στη συνάντηση -στην οποία θα προεδρεύει η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κυρία Χριστίνα Παπανικολάου- θα βρίσκονται ακόμη επικεφαλής Επιτροπών Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων από τα νοσοκομεία, στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητές Μικροβιολογίας και Λοιμωξιολογίας, αλλά και καθηγητές της ΕΣΔΥ.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το βασικό αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, αλλά η επικαιρότητα με τον Έμπολα είναι τόσο καταλυτική, που δεν αφήνει περιθώρια να μη γίνει ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα αυτό.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, επίσης, αναμένεται να γίνει και η πρώτη άσκηση ετοιμότητας στο

Αμαλία Φλέμιγκ -το οποίο έχει επιλεγεί ως νοσοκομείο αναφοράς- χωρίς, όμως, την ανάλογη δημοσιότητα, καθώς οι επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ κρίνουν ότι η άσκηση αυτή πρέπει να γίνει ήσυχα και μακριά από τα βλέμματα των ΜΜΕ.



Χθες, ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, ζήτησε οικονομική και άλλη υλική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία πρόταση την οποία στήριξαν τόσο η Κύπρος όσο και η Ιταλία.

Το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης, πάντως, ζητά υλική βοήθεια, ενισχύει τις πληροφορίες που λένε ότι η Ελλάδα, όσο και εάν εμφανίζεται έτοιμη, τελικά κάθε άλλο παρά προετοιμασμένη είναι επί της ουσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, λείπουν βασικά είδη για την αντιμετώπιση του Έμπολα, όπως γάντια και στολές, που θα πρέπει να υπάρχουν, ανεξάρτητα εάν θα ενσκήψει ύποπτο ή μη κρούσμα.









πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons