Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο “Ποτάμι”Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομοκών Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος, είναι ο νέος υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο νεοσύστατο “Ποτάμι”.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο γνωστό στο χώρο της Υγείας, ο οποίος έχει θητεύσει σε πολλές δημόσιες θέσεις (σε κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων), ενώ τού έχουν ανατεθεί και μελέτες για την ανασυγκρότηση του συστήματος.

Ο κ. Λιαρόπουλος γεννήθηκε το 1944 στη Βυτίνα Αρκαδίας. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών (Hamilton College, USA, 1965), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά (Michigan State University, USA, 1971) και διδάκτωρ Οικονομικών Υγείας (Ph.D Economics), Michigan State University, USA, 1973).

Ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Νοσοκομειακού Συνδέσμου και συντακτικών επιτροπών διεθνών επιστημονικών περιοδικών με αντικείμενο τα Οικονομικά της Υγείας και την Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Διατέλεσε εθνικός εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον ΟΟΣΑ για θέματα Υγείας, καθώς επίσης και μέλος άλλων διεθνών επιστημονικών οργανισμών (Cochrane Collaboration, International Hospital Federation - IHF, International Health Policy Forum – IHPF).

Την περίοδο 1976 – 1977, ήτα επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμβουλος


Από το 1977 έως το 1981, ήταν σύμβουλος του υπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών και προϊστάμενος της ομάδας προγραμματισμού Υγείας στο υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Από το 1982 έως το 1984, ήταν εντεταλμένος σύμβουλος στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ενώ από το 1984 έως το 1987 ήταν υποδιοικητής του ΙΚΑ.

Τη διετία 1994 – 1995 ήταν μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του ΕΣΥ και από το 2001 έως το 2003 πρόεδρος του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠΕΣΥ) Αττικής.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons