ΕΟΠΥΥ: Δύο πορίσματα ελέγχων που αποκαλύπτουν πολλά


Οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ σε παλαιότερες χρεώσεις αλλά και σε πρόσφατες αποζημιώσεις, αποκαλύπτουν πολλά για τον τρόπο που καλείται ο αγοραστής υπηρεσιών υγείας να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων του.

Αποκαλύπτουν όμως και απάτες εις βάρος του, όπως τουλάχιστον δείχνει πόρισμα ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, όπου σκεύασμα αξίας 1.500 ευρώ χρεώθηκε από κλινική προς 150.000 ευρώ!

Το πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ Θεσ/νίκης το οποίο ολοκληρώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Υγείας, ο οποίος θα το αποστείλει στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και πιθανότατα στον Εισαγγελέα.

Το πόρισμα υπογράφει η πρώην προϊσταμένη παροχών της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, ενώ ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που καταγράφει υπάρχουν και αποκλίσεις στα τιμολόγια από 10.000 έως 50.000 ευρώ.Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας το πόρισμα του ελέγχου που έκαναν οι 5 ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες για τις δαπάνες του 2013 των ιδιωτικών κλινικών


Το βασικό συμπέρασμα των ελέγχων είναι ότι από τα 250 έως 300 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές το 2013, το 15 -20%, δηλαδή 45 έως 50 εκατομμύρια, δεν στοιχειοθετούνται.Ωστόσο, σχεδόν για τα 40 εκατομμύρια υπάρχουν διαφωνίες, οι οποίες βασίζονται σε επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Αμφιβολίες υπάρχουν για περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν επαρκώς.Η δημοσιοποίηση των πορισμάτων αυτών αναμένεται από τον υπουργό Υγείας, ενώ θα έχει ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει ο ΕΟΠΥΥ καθώς μόλις πρόσφατα αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι οι φήμες περί υπερχρεώσεων ύψους 130 εκατ. ευρώ από τις ιδιωτικές κλινικές, δεν προέρχονται από τον Οργανισμό.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons