Ποιο είναι το πολιτικό στίγμα της Ν.Δ. σήμερα;...του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Η παράταξη που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής συρρικνώνεται. Δεν οφείλεται αυτό μόνο στο μνημόνιο. Υπάρχει κόσμος που το θεωρεί απαραίτητο για τον τόπο, αλλά με εφαρμογή διαφορετικών επιμέρους πολιτικών. Σαν συνέπεια, έχει πάψει από καιρό πολιτικά να στηρίζει τη Ν.Δ. Διαφωνεί με τις επιλογές της. Δεν καταλαβαίνει τη φυσιογνωμία της. Δεν γνωρίζει στην ουσία τις αρχές της.

Γι’ αυτό χάνει υποστηρικτές και από δεξιά και από αριστερά. Στην πράξη αποτελεί ένα μόρφωμα δίχως χαρακτήρα και ιδεολογική αρχή, μέση και τέλος. Θυμίζει ταινία με αφηρημένα νοήματα, στερημένη όμως από κάθε καλλιτεχνικό δυναμισμό και εγκεφαλική πρωτοτυπία. Αποτελεί όχημα διεκπεραίωσης καθημερινής ρουτίνας, όπου οι γραφειοκράτες της δημοσιοϋπαλληλίας σφυρίζουν τον ρυθμό και οι πολιτικοί απλά παίζουν, κι αυτό φάλτσα, κάποια μισοχαλασμένα όργανα.

Το ζήτημα είναι κατά κύριο λόγο πολιτικο-ιδεολογικό. Όταν ακολουθείς επιλογές που... συνθλίβουν τον κοινωνικό κορμό του κόσμου που παραδοσιακά σε στηρίζει (ιδιοκτησία, μικρομεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, επιστήμονες επαγγελματίες, καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.) για να υποστηρίξεις όσους στέκονται κατά βάση στο πλάι των αντιπάλων σου (δημόσιο και κρατικές επιχειρήσεις), αδυνατίζεις τραγικά την εκλογική σου βάση.Οι διάφορες σπασμωδικές λαϊκοδεξιές κινήσεις (κοινωνικός συντηρητισμός) δεν συμπληρώνουν τα κενά των θιγμένων βαθιά οικονομικών συμφερόντων και της γενικότερης απελπισίας.Μοναδική διέξοδος για τον χώρο, αλλά και για το μέλλον της δημοκρατίας που κινδυνεύει σοβαρά από την υπονόμευση θεμελιακών ατομικών δικαιωμάτων (ιδιοκτησία, ελευθερία και απόρρητο συναλλαγών), είναι ένας ριζικός επαναπροσδιορισμός πολιτικών. Η αναζήτηση μιας νέας ιδεολογικής κορμοστασιάς που να είναι σε θέση να εμπνεύσει ανθρώπους και να κινητοποιήσει ταλαιπωρημένους σήμερα πολίτες.Αντί για τις απαράδεκτες σοσιαλδημοκρατικές επιλογές του διωγμού του ιδιωτικού τομέα και της ιδιοκτησίας, η N.Δ. οφείλει να περιορίσει τον δημόσιο τομέα, καταργώντας φορείς και κόβοντας λειτουργικές και καταναλωτικές δαπάνες. Αυτό θα της δώσει την δυνατότητα, δίχως σύγκρουση με τους δανειστές, να μειώσει τις φορολογικές επιβαρύνσεις, να εξαφανίσει πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κάνει τη χώρα επιτέλους ελκυστική στις επενδύσεις.Η φορολογική επίθεση κατά πάντων υποδηλώνει πανικό και ασχετοσύνη. Παίρνονται μέτρα εξόντωσης της ιδιωτικής οικονομίας, ωσάν στην κυβέρνηση να βρίσκεται κάποιο επαναστατικό σοσιαλιστικό κόμμα! Η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα εναντίον των υποτιθέμενα ακόμη ισχυρών για προστασία δήθεν των αδυνάτων. Με αποτέλεσμα, δηλαδή, να γίνουν σύντομα όλοι αδύνατοι. Για να τους στηρίξει αυτούς ποιος;Οι ιδιοκτήτες δεν είναι ληστές καταδικασμένοι σε βαρύτατες ποινές. Ούτε το δημόσιο συνεταίρος των πολιτών. Αυτές είναι κινήσεις «νόμιμης» πειρατείας. Το εισόδημα φορολογείται ήδη βαριά. Απομένουν για όλους ελάχιστα. Οι φόροι για την ιδιοκτησία από ποιους πόρους θα προέλθουν;Η «Δεξιά» εξοντώνει την ατομική ιδιοκτησία και η Αριστερά... διαμαρτύρεται για τους φόρους! Κάποτε έλεγαν πως θα ’ρθει ο κομμουνισμός να σας πάρει τα σπίτια. Τώρα τα έχει ήδη κατασπαράξει η λεγόμενη «Δεξιά»...Δεν υπάρχει κανείς να υπερασπισθεί την οικονομία της αγοράς και την ελευθερία. Τι ακριβώς εκφράζει λοιπόν η Ν.Δ.;


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons