Δυσαρεστημένοι 6 στους 10 πολίτες από τις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ
Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται ακόμα η επισκεψιμότητα στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε forum για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Την ίδια στιγμή, έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ η επισκεψιμότητα φτάνει μόλις το 7%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια φτάνει το 66%.

Βάσει του δείκτη ικανοποίησης από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στοιχείων, το 67% των πολιτών χαρακτήρισε πολύ κακή έως μέτρια την ποιότητα των υπηρεσιών στα Ιατρεία ΠΕΔΥ, ενώ το 76,9% εκτιμάει καλές έως πολύ καλές τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Forum, που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Medisyn και η ΕΣΔΥ.


Παράλληλα, η μεταβολή της δαπάνης των νοικοκυριών στην υγεία, για την τριετία 2009-2012, στο σύνολο της ιατρικής περίθαλψης έφθασε στο 55,59%.Ο καθηγητής του τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ Γιάννης Κυριόπουλος κατέθεσε προτάσεις και στοιχεία αναφορικά με τον ρόλο της ΠΦΥ ως «πύλης εισόδου», ενώ ο συνεργάτης της ΕΣΔΥ, κ. Αθ. Αδαμόπουλος παρουσίασε μελέτη της Σχολής αναφορικά με την βιωσιμότητα των Εργαστηριακών μονάδων, που δείχνει πως για πιο αποτελεσματικά επιχειρηματικά μοντέλα απαιτούνται συνεργασίες, συνενώσεις, συνέργειες, βελτιστοποιημένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και τέλος ανάπτυξη νέων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας όπως προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons