Δυστοκία στην Επιτροπή Τιμών για 35 φάρμακα

Τριανταπέντε φάρμακα θα μπουν το Σαββατοκύριακο ''στο μικροσκόπιο'' του ΕΟΦ, θα επανεξεταστούν ως προς την τιμή και τη μοναδικότητά τους, για να αποφασίσει η Επιτροπή τη νέα τιμή τους την Τρίτη.


Η δυστοκία στην ολοκλήρωση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, συνεχίστηκε και στη σημερινή τρίτη συνεδρίαση, καθώς από ότι φαίνεται, τα μέλη της δεν μιλούν την «ίδια γλώσσα»...

Η σημερινή συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, δεν κατέληξε και πάλι σε αποφάσεις σε ότι αφορά τις διορθώσεις τιμών.

Όπως φαίνεται, υπουργείο, ΕΟΦ και φορείς δεν ορίζουν με τον ίδιο τρόπο τα πρωτότυπα φάρμακα και τα μοναδικά εκτός πατέντας πρωτότυπα, ούτε κάν στις τιμές, οι οποίες εξάγονται βάσει υπολογισμών από τις διεθνείς τιμές όπως είναι διαθέσιμες, όταν δεν είναι ανακοινώσιμες από τις μητρικές εταιρίες παραγωγής.Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, διαπιστώθηκε πως οι ενστάσεις τελικά είναι 144, όμως το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει ότι πρόβλημα υπάρχει μόνο σε 35 ιδιοσκευάσματα, τα οποία είναι υπό προστασία πατέντας ή μοναδικά και η τιμή τους έχει πέσει κάτω από τη χαμηλότερη της Ευρώπης, με το δελτίο τιμών του περασμένου Αυγούστου.Στόχος είναι η αύξηση της τιμής των λαθών αυτών στα επίπεδα του μέσου όρου των τριών φθηνότερων τιμών, αφού προσδιοριστεί προηγουμένως ποια είναι η χαμηλότερη τιμή της Ευρώπης.


Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Υγείας είναι διατεθειμένο να δεχθεί άμεσα διορθώσεις τιμών σε λάθη που προέκυψαν μόνο από το τελευταίο δελτίο τιμών, διότι η επανεξέταση όλων των λαθών που κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί, θα αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας στην επόμενη γενική ανακοστολόγηση φαρμάκων από το Νοέμβριο κι ύστερα.ΜικροσκόπιοΓια το λόγο αυτό, τα 35 προαναφερόμενα φάρμακα θα μπουν το Σαββατοκύριακο «στο μικροσκόπιο» του ΕΟΦ, θα επανεξεταστούν ως προς την τιμή και τη μοναδικότητά τους, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει τη νέα τιμή τους, σε επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.Εντούτοις, οι διορθώσεις θα συμπεριλάβουν και διαγραφές φαρμάκων, ΜΗΣΥΦΑ και αλλαγές κωδικών, ανεβάζοντας συνολικά τις διορθώσεις στις 50 περίπου.Στο μεταξύ, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σε ξεχωριστό δελτίο τιμών -κατά πληροφορίες από παράγοντες του υπουργείου Υγείας – θα αναρτηθούν οι τιμές για τα 60 νέα πρωτότυπα και τα 600 νέα γενόσημα, που κοστολογήθηκαν από τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons