Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ για παράνομη λειτουργία ηλεκτρονικών φαρμακείωνΣκληρή διάταξη για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων, περιλαμβάνεται στο προωθούμενο νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, η διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων μέσω Διαδικτύου εμπεριέχει πολλαπλούς κινδύνους για την υγεία, όπως πλαστότητα φαρμάκων και αδιευκρίνιστες συνθήκες τροφοδοσίας.Υπάρχουν πολλές επισημάνσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τον ΕΜΕΑ (European Medicines Agency) και τον ΕΟΦ, όπως και ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα.Επιπλέον, οι υποχρεώσεις της χώρας για αυστηρούς κανόνες φαρμακοεπαγρύπνησης και η ανάγκη ιχνηλασιμότητας των φαρμάκων, επιβάλλουν την εισαγωγή των προτεινόμενων διατάξεων.

Διάταξη


Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη αναφέρει τα εξής:

“1. Η λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων στο διαδίκτυο επιτρέπεται μόνο σε φαρμακοποιούς με άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας φαρμακείου, υπόκειται δε σε έλεγχο και πιστοποίηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Με απόφαση του υπουργού Υγείας ορίζονται οι όροι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης, τα όργανα και η μέθοδος πιστοποίησης, ως επίσης και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για τη λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων που εκδίδεται μετά από γνώμη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η οποία πρέπει να δίδεται εντός δύο μηνών από την υποβολή σε αυτόν σχετικού ερωτήματος.

2. Οι αδειούχοι φαρμακοποιοί που λειτουργούν φαρμακεία απαγορεύεται αυστηρώς να διαθέτουν διά του διαδικτύου φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, συνταγογραφούμενα ή μη.

3. Στους παραβάτες φαρμακοποιούς των διατάξεων του παρόντος άρθρου επιβάλλονται εκτός από το πρόστιμο του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα και α) χρηματικό πρόστιμο από 1.000 έως 15.000 ευρώ, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΦ και β) χρηματικό πρόστιμο του άρθρου 11 του Ν. 1963/1991, ως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 19 του Ν. 3204/2003 και του άρθρου 39 του Ν. 4025/2011 με απόφαση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Σωρευτικά


Οι ανωτέρω διοικητικές και πειθαρχικές ποινές επιβάλλονται σωρευτικά με οποιαδήποτε άλλη προβλεπόμενη ποινή.

4. Όποιος χωρίς να έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις και τη σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί διά του Διαδικτύου φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 30.000 έως πενήντα χιλιάδες 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής από 50.000 έως 200.000 ευρώ με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΦ.

Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται σωρευτικά με οποιαδήποτε άλλη προβλεπόμενη ποινή”.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons