Νυχτερινή βάρδια για 1,30 ευρώ!

Νυχτερινή βάρδια για 1,30 ευρώ 'Ήρωες με τη λευκή μπλούζα', χαρακτηρίζει τους γιατρούς που εφημερεύουν στα δημόσια νοσοκομεία ένας απλός ασθενής.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο, ο κ. Γιώργος Σμοκοβίτης περιγράφει το ωράριο του εφημερεύοντος νοσοκομειακού γιατρού.

Το Iatronet.gr παραθέτει την επιστολή, αναγνωρίζοντας ότι οι καταγγελίες για διαφθορά και 'φακελάκι' δεν αφορούν ολόκληρο το ιατρικό σώμα.

Υπάρχουν ακούραστοι 'εργάτες', οι οποίοι αγωνίζονται - υπό αντίξοες συνθήκες - για τη ζωή και την υγεία του ανθρώπου:

'Ο γιατρός, εργαζόμενος ως 'εργάτης υγείας' αμείβεται για συνεχές ωράριο - από τις 8 το πρωί μίας μέρας, όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα, έως την άλλη μέρα το μεσημέρι - επί 32 ώρες συνεχώς για 42 ευρώ καθαρά.

Τρία μεροκάματα και ένα νυχτερινό. Συνεχές ωράριο στο νοσοκομείο. Δηλαδή, 1,30 ευρώ την ώρα.

Ο νυχτοφύλακας καρδιοπαθούς (1,30 ευρώ την ώρα) με 9,5 ευρώ ολόκληρο νυχτοκάματο. Όλη τη

νύχτα, 9,5 ευρώ.

Με τόσα τον αμείβει το δημόσιο - κρατικό νοσοκομείο. Στην Ευρώπη, τον 21ο αιώνα, το 2013.

Γαλέρες


Δουλεμπόριο 'στις... γαλέρες, να τραβάνε κουπί στο καράβι της Υγείας'.

Ήρωες, υποκλίνομαι μπροστά σας. Νέοι και παλιότεροι γιατροί, πριν σας βάλω τις φωνές στους διαδρόμους 'που είστε, ρε, που τα παίρνετε και δεν με εξετάζετε αμέσως'. Υποκλίνομαι.

Το εννοώ. 1,30 ευρώ την ώρα για να έχει την ευθύνη ζωής και θανάτου κάθε ασθενούς.

Τόσο κοστολογείται σήμερα η ευθύνη ανθρώπινης ζωής και υγείας.

Αλλά, αυτό 'το πλεόνασμα πληβείων, δούλων νοσοκομείων' σε ποιο... 'ισοδύναμο' για την 'υγεία' του συστήματος θα αναδιανεμηθεί.

Δεκαπέντε χρόνια από τα καλύτερα χρόνια της νιότης επενδύει κάθε γιατρός και κάθε γιατρίνα, για να μάθει να εξετάζει στα ιατρεία και να θεραπεύει στα νοσοκομεία.

Για να αρχίζει να παίρνει, μετά από 15 χρόνια, 1,30 ευρώ την ώρα εξειδικευμένης δουλειάς, ακόμη και νυχτερινό.

Νυχτερινή βάρδια όλη νύχτα, να θεραπεύει καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, κάθε ασθένεια.

Ευθύνη


Να έχει την ευθύνη όλων των ασθενών, κάθε είδους ασθένειας, για να... πάρει 9 ευρώ και 50 λεπτά το νυχτερινό (για οκτώ ώρες) καθαρά.

Μόνο για έναν καφέ της παρηγοριάς για να μπορεί 'να στανιάρει, να βγάλει τη νύχτα'.

Τις νύχτες προσφοράς του γιατρού και ολοήμερης τζάμπα ντροπής του συστήματος. Για να σώσει ζωές ανθρώπων.

Δεν ξέρω αν γίνεται μελό μια περιγραφή πραγματικότητας που την προσπερνάμε όλοι, σαν να έγινε το πιο συνηθισμένο 'έγκλημα καθημερινότητας'.

Που δεν μας αφορά ούτε αυτό, αλλά ο γιατρός για να μπορεί να προσφέρει σε όλους, σε όλα τα νοσοκομεία πρέπει να ζήσει, να επιβιώσει, να υπάρχει.

Μπορεί μόνο με έναν καφέ να ζήσει, να εξακολουθήσει να υπάρχει ως άτομο με ζωή έστω, χωρίς αξιοπρέπεια εργασίας;

Το... σύστημα υγείας μπορεί με μόνο έναν καφέ να λειτουργήσει; Γιατί όχι; Εδώ όλα γίνονται.

Γιατρός δεν είμαι (ούτε τα παιδιά μου). Ψήφο δεν ζήτησα, ούτε ζητώ, ούτε για μία ούτε για... είκοσι μία θητείες.

Το ελάττωμα και δικαίωμα του πολίτη ασκώ. Δημόσια να μιλώ.

Ακόμα... Σήμερα για την Υγεία. Αύριο για έναν... καφέ στα... ταφεία το ίδιο αξίζει, όσο κι η αμοιβή ενός γιατρού σε εφημερία'...

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons