Στο 1,12 δισ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ το εξάμηνο






Η φαρμακευτική δαπάνη είχε αυξητική τάση προς το τέλος του εξαμήνου, λόγω της αναστολή του “πλαφόν” με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Ξεπέρασε το 1,12 δισ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, ανήλθε στα 1.127,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 936,4 εκατομμύρια αφορούν τα ιδιωτικά φαρμακεία και τα 311,5 εκατομμύρια τα φαρμακεία του Οργανισμού.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός (φωτό δεξιά) στον νέο πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κωνσταντίνο Λουράντο (φωτό αριστερά).

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η υποχρεωτική έκπτωση των φαρμακευτικών εταιρειών προς τον ΕΟΠΥΥ (rebate) ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2014 στα 100,8 εκατομμύρια ευρώ και των φαρμακείων στα 19,5 εκατομμύρια.

H τελική φαρμακευτική δαπάνη για το έτος 2013, είχε ανέλθει στα 2.523,5 εκατομμύρια ευρώ.



Για τα ιδιωτικά φαρμακεία, η δαπάνη είχε διαμορφωθεί στα 2.150 εκατομμύρια ευρώ και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα 595,3 εκατομμύρια.



Τα rebate των φαρμακευτικών εταιρειών ήταν 176,8 εκατομμύρια ευρώ και των ιδιωτικών φαρμακείων 45 εκατομμύρια.

Πλαφόν



Η φαρμακευτική δαπάνη είχε αυξητική τάση προς το τέλος του εξαμήνου, λόγω της αναστολή του “πλαφόν” με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).



Με νεώτερη απόφαση του ΣτΕ, ωστόσο, το μέτρο επανήλθε σε ισχύ τον περασμένο Αύγουστο, οδηγώντας σε περιορισμό της συνταγογράφησης.



Για το θέμα ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας και την τρόικα, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons