Βορίδης: Δεν απαγορεύουμε σε κανέναν γιατρό να συνταγογραφεί τεκμηριωμένα


Διευκρινίσεις σχετικά με τον ρόλο των κατευθυντηρίων οδηγιών για την συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) παρείχε για άλλη μία φορά την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Συγκεριμένα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", ο Μάκης Βορίδης ανέφερε σχετικά τα εξής:

"Η προσπάθεια την οποία κάνουμε τώρα είναι να διαμορφώσουμε πεδία ελέγχου μέσα από τις κατευθυντήριες οδηγίες. Δεν περιορίζουμε την ενδεικνυόμενη συνταγογράφηση. Εάν κάποιος γιατρός θέλει να συνταγογραφήσει γιατί πιστεύει ότι πρέπει να συνταγογραφήσει έχει το δικαίωμα να το κάνει αλλά αν αποκλίνει από τις κατευθυντήριες οδηγίες ενδέχεται στα πλαίσια του ελέγχου που θα του κάνει ο ΕΟΠΥΥ να κληθεί να εξηγήσει γιατί συνταγογράφησε με τον τρόπο που συνταγογράφησε. Είναι, λοιπόν, ένας μηχανισμός ελεγκτικός για να περιορίσουμε αυτό το πράγμα το οποίο πολύ σωστά επισημαίνετε, σε ορισμένες εξετάσεις μπορεί να είναι και βλαπτικές από ένα σημείο για τους ασθενείς. Σίγουρα είναι οικονομικά επιζήμιες για το φορολογούμενο και τον ασφαλισμένο. Λοιπόν, αυτό προφανώς πρέπει να περιοριστεί. Έχουμε κάνει μια διαρθρωτική παρέμβαση, θα δούμε πως θα δουλέψει. Και είναι σημαντικό επίσης να αρχίσουμε και να αποκτάμε και ως αν θέλετε πολίτες και ως φορολογούμενοι και ως ασφαλισμένοι και ως εν δυνάμει ασθενείς, γιατί όλοι μπορεί να αρρωστήσουμε κάποια στιγμή, μια ευαισθητοποίηση κάθε φορά στο τι είναι αυτό το οποίο πρέπει να γίνει".


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons