Με πανελλαδικές εξετάσεις θα παίρνουν ειδικότητα οι γιατροί. Κατάργηση της λίστας αναμονής



ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÅÓ ÅÎÅÔÁÓÅÉÓ Ανατροπές έρχονται στην Υγεία καθώς με σχέδιο νόμου του αρμόδιου υπουργείου αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι γιατροί θα παίρνουν την ειδικότητα. Αναμένεται σταδιακά να καταργηθεί η γνωστή χρονοβόρα διαδικασία της λίστας αναμονής για ειδικότητα και οι πτυχιούχοι γιατροί να δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις για να την αποκτήσουν.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ με αυτόν τον τρόπο οι γιατροί με την καλύτερη βαθμολογία θα εισάγονται αμέσως στα νοσοκομεία της επιλογής τους, ενώ αναμένεται να μπουν και κριτήρια για την ειδίκευση τους βάσει πληθυσμιακών αναγκών με στόχο οι θέσεις πανελλαδικά να είναι συναρτούμενες με τον ιδανικό αριθμό γιατρών ανά ειδικότητα καταργώντας το αυθαίρετο σήμερα που ισχύει σήμερα.

Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις για την ειδικότητας:

Κάθε Μάιο και Νοέμβριο θα διεξάγονται οι γραπτές εξετάσεις με τους αποφοίτους των σχολών να έχουν ένα τετράδιο ειδικού τύπου με αδιαφανές κάλυμμα ώστε να κρύβονται τα στοιχεία τους και θα

καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις με απαντήσεις πολλαπλών επιλογών. Θα βαθμολογούνται με κλίμακα από 0 έως 100 και δεν θα υπάρχει βάση επιτυχίας. Οι καλύτεροι θα καταλαμβάνουν τη θέση της πρώτης προτίμησής τους.

Υπενθυμίζεται πως τώρα 1.900 νέοι γιατροί παίρνουν πτυχίο κάθε έτος ενώ 1.900 λαμβάνουν τίτλο ειδικότητας.

Οι ειδικότητες που δεν έχουν αναμονή

Αναισθησιολογία

Ακτινοθεραπευτική

Ακτινολογία

Μικροβιολογία

Αιματολογία

Παθολογοανατομία

Θωρακοχειρουργική

Νευροχειρουργική

Πυρηνική ιατρική

Πνευμονολογία

Οι ειδικότητες που έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια αναμονής

Πλαστική χειρουργική

Παιδοψυχιατρική

Δερματολογία

Ενδοκρινολογία

Ρευματολογία

Ογκολογία

Παιδιατρική

Γυναικολογία

Οφθαλμολογία

Παθολογία






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons