Συνάντηση Πατούλη-Βορίδη για την υγεία στη νησιωτική Ελλάδαβοριδης πατουλης Με την ιδιότητα του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, για να συζητήσουν για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και τους τρόπους κάλυψης των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον υπουργό Υγείας την ανάγκη στελέχωσης των νησιών με Γενικούς Ιατρούς, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του εξοπλισμού των ιατρείων με συστήματα τηλεϊατρικής, προκειμένου «να βοηθήσουμε τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών να έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες κατά τους χειμερινούς μήνες».

Ζήτησε επίσης τη βελτίωση των συνθηκών αεροκομιδής, αλλά και τη δυνατότητα υπογραφής

εποχικών συμβάσεων υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά την τουριστική περίοδο.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, ζήτησε δημιουργία «Κάρτας Πρόληψης» για τους κατοίκους των μικρών νησιών και την επίσκεψη σε αυτά εξειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Μάκης Βορίδης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από τις προτάσεις αυτές θα διαμορφωθεί σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Το θέμα τη Υγείας στη Νησιωτική Ελλάδα άλλωστε, σημείωσε επιπλέον ο κ. Πατούλης, θα απασχολήσει και τους συνέδρους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Δήμο Αμαρουσίου.

Ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δήλωσε:

« Θέσαμε στον κο Υπουργό το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών υγείας στη νησιωτική χώρα και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον τομέα της υγείας. Κάθε Έλληνας, όπου και να βρίσκεται, σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας πρέπει να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Ο τομέας της υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής. Είναι θέμα αυτοδιοικητικό και πρέπει να λυθεί μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών.»


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons