«Ανοίγει» το Εθνικό Μητρώο για το Διαβήτη






Έτοιμο να δεχθεί τις πρώτες πληροφορίες από Διαβητολογικά Κέντρα της χώρας θα είναι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το Μητρώο Ασθενών (registry) με Σακχαρώδη Διαβήτη. Στα σκαριά βρίσκονται άλλα 5 μητρώα.


Τα δεδομένα στη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη στη χώρα μας μπορεί να ανατρέψει η έναρξη της λειτουργίας του Registry, το οποίο σχεδιάζεται να περιλαμβάνει όλο το «μονοπάτι» του ασθενή, με το πλήρες προφίλ της νόσου του και το οποίο δημιούργησαν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, βασιζόμενο στο βρετανικό πρότυπο.


«Η ατομική πληροφορία μετατρέπεται σε πληροφορία για τη νόσο», τονίζει ο Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκος Σουλιώτης, διευκρινίζοντας πως βάσει του ΑΜΚΑ θα καταχωρούνται τα δεδομένα γύρω από έναν ασθενή, ο οποίος θα «μετατρέπεται» σε έναν αύξοντα αριθμό χωρίς να διατίθενται τα προσωπικά του στοιχεία.


Μόλις ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της εφαρμογής και η επαλήθευση της και, έτσι, η πιλοτική λειτουργία του Μητρώου αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την ένταξη των πρώτων ασθενών. Έξι μήνες μετά αναμένεται να εκδοθεί και η πρώτη έκθεση, που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει τον υπολογισμό των Διαβητικών στη χώρα μας και του κόστους. Το μητρώο θα συνεχίζει να εμπλουτίζεται και να εξελίσσεται, καθώς πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα.


Η αξιοποίηση του Registry για το Σακχαρώδη Διαβήτη θα μπορούσε να δώσει σημαντικές λύσεις, εξοικονομώντας πόρους, συμβάλλοντας και στην αυτοδιαχείριση και την καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου.


«Εμπειρία μας έδειξε ότι με την ψηφιοποίηση εξοικονομούμε χρήματα, περιορίζοντας τις δαπάνες», σημείωσε ο κ. Σουλιώτης.


Είναι ενδεικτικό πως στον ΟΠΑΔ, η δημιουργία του e-prescription για τις εξετάσεις έριξε τη σχετική δαπάνη κατά 40%.


Επτά διαβητολογικά κέντρα θα συμβάλλουν στο Μητρώο, 5 από την Αθήνα και 2 από τη Θεσσαλονίκη. Μετά την εξαγωγή ασφαλών αποτελεσμάτων και βελτιωθεί η χωρητικότητα του συστήματος θα εξεταστεί και η ένταξη ιδιωτών.


Νέα Μητρώα


Την επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία registries αναγνώρισε και ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος υπέγραψε προγραμματική συμφωνία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για 5 ασθένειες με λιγότερους ασθενείς αλλά υψηλό κόστος, μεταξύ αυτών η Ηπατίτιδα B και C, η Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία και η Σκλήρυνση κατά Πλάκας.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons