Πόρισμα – κόλαφος για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

porisma «Σούπερ» γιατροί, οι οποίοι καταφέρνουν να εξετάσουν επτά ασθενείς σε χρονική διάρκεια μικρότερης του ενός (1) λεπτού, «εργασιομανείς» που μέσα σε μία Κυριακή εξαντλούν το πλαφόν των 200 επισκέψεων, αλλά και «έντιμοι» οι οποίοι δεν εξαιρούν από τη χρέωση της επίσκεψης ούτε τον… εαυτό τους, περιλαμβάνονται στο πόρισμα του ΕΟΠΥΥ που συνέταξε ο Οργανισμός μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από ειδικό κλιμάκιο. Οι έλεγχοι έγιναν σε δύο φάσεις και αφορούν γιατρούς που συμπλήρωσαν το όριο των επισκέψεων το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου. Στη συνέχεια, ο ΕΟΠΥΥ έλεγξε και τη συνταγογράφηση του μηνός Ιουλίου. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

• Πνευμονολόγος, στα νησιά του Αιγαίου. Στις 2, 3 και 4 Ιουνίου συμπλήρωσε το όριο των επισκέψεων αφού δέχτηκε 204 ασθενείς. Μάλιστα μόνο σε μία μέρα (2/6) δέχτηκε 104 ασθενείς και το ιατρείο λειτουργούσε για 14 ώρες με διάρκεια επίσκεψης από 2-20 λεπτά.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι ο πνευμονολόγος συνταγογραφούσε φάρμακα εκτός ειδικότητας σε πολλά

άτομα της ίδιας οικογένειας, με αποτέλεσμα να καλύπτεται το μηνιαίο πλαφόν των επισκέψεών του με περιστατικά εκτός ειδικότητας και να μην περισσεύουν επισκέψεις για τα πνευμονολογικά περιστατικά (για τα οποία έχει συνάψει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ).

• Παιδίατρος, Στερεά Ελλάδα. Δέχθηκε από τις 2 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουνίου 234 ασθενείς με διάρκεια επίσκεψης κατά μέσο όρο από 1 λεπτό – 4 λεπτά (υπάρχουν και κάποιες δεκάλεπτες επισκέψεις). Οι επισκέψεις εμφανίζονται συνεχόμενες και σε κάποιες περιπτώσεις και επικαλυπτόμενες (σε διαφορετικούς ασθενείς στον ίδιο χρόνο). Επίσης διαπιστώθηκαν πολλές επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στο ίδιο άτομο την επόμενη ημέρα.

Τέλος, διαπιστώθηκε χρέωση επίσκεψης σε παιδιά, που συνοδεύουν συγγενικό πρόσωπο (π.χ. αδελφό/αδελφή) μόνο για την παροχή σύντομης -χωρίς εξέταση- γνώμης («να ρίξει μια ματιά και στο άλλο παιδί» μετά από παράκληση της μητέρας, όπως δηλώνει η ίδια η ιατρός στη συμπληρωματική απολογία της).

• Παθολόγος, Κεντρική Μακεδονία. Ρεκόρ επισκέψεων διεκδικεί ο συγκεκριμένος γιατρός με 298 ασθενείς τις πρώτες τέσσερις μέρες του μήνα. Μάλιστα διαπιστώθηκε, ότι την Κυριακή 01/06/2014 πραγματοποίησε εκατόν εβδομήντα (170) επισκέψεις! Ακόμη διαπιστώθηκε λειτουργία του Ιατρείου του στις 04.29 π.μ. ή στις 05.15 π.μ., αλλά και η πραγματοποίηση δεκατριών (13) επισκέψεων χωρίς αντικείμενο (συνταγογράφηση φαρμάκων ή έκδοση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων).

Σημειώνεται ότι, κατά την δια ζώσης συμπληρωματική απολογία του, ο ιατρός παρουσίασε στο Ειδικό Κλιμάκιο Ελέγχου, χειρόγραφη πολυσέλιδη λίστα ασθενών, στους οποίους συνταγογραφούσε την αγωγή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο χωρίς τη φυσική παρουσία τους, όσο και χωρίς παρουσία και αναγραφή στο βιβλιάριο υγείας τους, της σχετικής αγωγής.

• Ορθοπεδικός, Θεσσαλία. Πραγματοποίησε 295 επισκέψεις από 2/6 έως και 5/6 και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε συνταγογράφηση φαρμάκων από τον ίδιο τον ιατρό προς τον εαυτό του με ταυτόχρονη χρέωση επίσκεψης στον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που επαναλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα (μία με δύο φορές τον μήνα).

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη επικαλυπτόμενων επισκέψεων αλλά και άγνοια κατά δήλωσή του διαφόρων ασθενών του, χρονίως πασχόντων, στους οποίους φαίνεται να έχει συνταγογραφήσει επανειλημμένα τη φαρμακευτική αγωγή τους.

• Παιδίατρος, Αθήνα. Μέσα σε 4 μέρες δέχθηκε 268 ασθενείς (2/6:91, 3/6:80, 4/6:66, 5/6:31) και διαπιστώθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 2/6 έως 5/6 επανάληψη επισκέψεων στα ίδια παιδιά επί δύο (2) συνεχόμενες ημέρες. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η επανάληψη επισκέψεων διαπιστώθηκε τριάντα (30) φορές.

• Ουρολόγος, Εύοσμος. Σε τρεις μέρες 230 επισκέψεις (2/6:82, 3/6:73, 4/6:75) με μέση διάρκεια επίσκεψης κάτω από πέντε (5) λεπτά.

• Παιδίατρος, περιφέρεια Ηπείρου. Διεκδικεί το ρεκόρ επισκέψεων με 300 ασθενείς σε 4 ημέρες (2/6:86, 3/6:77, 4/6:44, 5/6:32) αλλά και το ρεκόρ «ταχείας εξέτασης» αφού στις 2/6 διαπιστώθηκε η πραγματοποίηση επτά (7) επισκέψεων χρονικής διάρκειας μικρότερης του ενός (1) λεπτού! Την ίδια μέρα διαπιστώθηκε κενό στη λειτουργία του Ιατρείου, από 14.30 ? 18.00. Αλλά και στις 3/6 (ημέρα με επίσης μεγάλο αριθμό επισκέψεων) διαπιστώθηκε κενό στη λειτουργία του Ιατρείου, από 13.30 ? 18.30.

• Παθολόγος, Αττική. Πραγματοποίησε 219 επισκέψεις μέχρι 4 Ιουνίου, από τις οποίες τις 32 ημέρα Κυριακή.

• Παθολόγος, Στερεά Ελλάδα. Εξάντλησε το όριο των 200 επισκέψεων τις πρώτες 5 μέρες του μήνα Ιουνίου, με ωράριο λειτουργίας του ιατρείου 17.00 ? 21.00. Ο ίδιος δήλωσε ωστόσο ότι τις πρώτες ημέρες του μήνα, η λειτουργία του ιατρείου είναι από τις 07.00 έως το βράδυ.

Στις 1/6 Κυριακή (σύνολο 117 επισκέψεις), φαίνεται να έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις χωρίς συνταγογράφηση φαρμάκων ή έκδοση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Επίσης διαπιστώθηκε, ότι κατά την έκδοση παραπεμπτικών για γενική αίματος, συνταγογραφεί επιπλέον μορφολογικούς δείκτες ερυθρών, που ούτως ή άλλως περιλαμβάνονται στην γενική αίματος.

• Παθολόγος, Κρήτη. Από 1 έως και 4 Ιουνίου δέχθηκε 300 ασθενείς (1/6:17, 2/6:118, 3/6:120, 4/6:45), με το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου του να είναι: 09.00 ? 15.00 και 17.00 ? 21.00 (κατά δήλωση του ιδίου στην γραπτή απολογία του, αλλά τις πρώτες ημέρες του μήνα διαμορφώνεται από 08.00 έως 23.00).

Στις 2/6 και στις 3/6 διαπιστώθηκε ότι το ωράριο λειτουργίας ήταν από 08.40 έως 20.49 και σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η διάρκεια επίσκεψης: από δύο (2) λεπτά έως τέσσερα (4) λεπτά.

• Παθολόγος περιφέρεια Ηπείρου. Μόλις σε 3 ημέρες εξέτασε 300 ασθενείς (2/6:141, 3/6:136, 4/6:23)! Στις 2/6 διαπιστώθηκε ότι το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου ήταν από 07.14 έως 16.20 χωρίς διακοπή, ημέρα κατά την οποία φαίνεται να εξέτασε 141 ασθενείς. Στις 3/6 διαπιστώθηκε, ότι το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου ήταν: από 08.16 έως 21.20 με μία ώρα διακοπή, ημέρα κατά την οποία φαίνεται να εξέτασε 136 ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία η διάρκεια επίσκεψης διαμορφώνεται από ένα (1) έως τέσσερα (4) λεπτά.

Της Ελένης Πετροπούλου


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons