ΕΟΠΥΥ: Χρωστάμε αλλά θα τα βολέψουμε

Μάχη… με τα τιμολόγια δίνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με σκοπό αφενός να βάλει- έστω και μετά από τρία χρόνια λειτουργίας- τάξη στα οικονομικά του Οργανισμού, αφετέρου να μην κλείσει η χρονιά με νέα ελλείμματα. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, η διαφορά των προϋπολογισθέντων εξόδων σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα αγγίζει τα 373 εκατ. ευρώ, ποσό που, όπως τονίζει η διοίκηση του Οργανισμού, θα καλυφτεί από ταμειακά διαθέσιμα.

Την ίδια ώρα όμως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους, από τη σύσταση του μέχρι και τον Ιούλιο, ανέρχονται σε 670 εκατ. ευρώ. Ο Οργανισμός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προσπαθεί να βρει πλέον τις απαραίτητες ισορροπίες προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, προσβλέποντας ουσιαστικά σε τρία πράγματα:- Πρώτον να καταβληθούν οι οφειλές που εκκρεμούν από τα ασφαλιστικά ταμεία και που αφορούν εισφορές ασφαλισμένων που ναι μεν έχουν εισπραχθεί, αλλά δεν έχουν αποδοθεί στον Οργανισμό. Οι οφειλές αυτές, οι οποίες χρονολογούνται από το 2012, ανέρχονται σε 539 εκατ. ευρώ. Έως τέλος Ιουνίου οι οφειλές ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ ήταν στα 514 εκατ. ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο, οι εισπραχθείσες και μη καταβληθείσες εισφορές έφταναν τα 421,4 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην απόδοση εισφορών να εντοπίζονται στο ΕΤΑΑ και στον ΟΑΕΕ που καλύπτουν με τις εισφορές της Υγείας τις συντάξεις. Μάλιστα οι οφειλές του ΟΑΕΕ προς τον ΕΟΠΥΥ δείχνουν να έχουν υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.


- Στα αποτελέσματα στα οποία θα καταλήξουν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που «ξεσκονίζουν» τις οικονομικές απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ. Ο έλεγχος, τον οποίο ζήτησαν οι ίδιες οι κλινικές ώστε να εντοπιστούν περιπτώσεις υπερχρεώσεων και προκλητής ζήτησης, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν έχει τελειώσει ο έλεγχος πρώτου σταδίου που αφορούσε στατιστικό έλεγχο και έλεγχο παραστατικών.- Τέλος στις επιστροφές από τις φαρμακευτικές εταιρείες, τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα της υπερβάλλουσας δαπάνης σε σύγκριση με τον αρχικό προϋπολογισμό με τη μορφή clawback.Από την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου θα εφαρμοστεί πλαφόν ανά διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις που είχε κάθε κέντρο το προηγούμενο έτος. Με τον τρόπο αυτό ο ΕΟΠΥΥ ευελπιστεί να βάλει φρένο στον αριθμό των παραπεμπτικών που χορηγούνται είτε χωρίς λόγο, είτε για να επιβαρυνθεί ο Οργανισμός.Βίκυ Κουρλιμπίνη


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons