Σχόλιο ΙΑΤΡΟΥ: «Είναι Ψεκασμένοι οι γιατροί;» ή μήπως χρειάζεται ηγεσία με τσαμπουκάψεκασμενοι γιατροί Χρόνια τώρα αναρωτιέμαι γιατί οι γιατροί, (ελευθεροεπαγγελματίες, νοσοκομειακοί, συμβεβλημένοι με ταμεία κλπ.) δεν αντιδρούν σε αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας. Είναι όλοι τους βολεμένοι; Βγάζουν τόσα ώστε οι συνεχείς περικοπές του μισθού τους, η φοβερή υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και της Δημόσιας Υγείας δεν τους αγγίζει; Δεν βλέπουν δεν αφουγκράζονται την αγωνία των ασθενών τους, αυτών που ορκίσθηκαν στον Ιπποκράτη να υπηρετούν; Έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δέχονται νομοσχέδια γραμμένα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο που υπονομεύουν το μέλλον της υγείας στην Ελλάδα τα επόμενα, πολλά, χρόνια παραδίδοντας την στα νύχια ορνέων ιδιωτικών συμφερόντων ξένα προς την νοοτροπία των ελλήνων. Έχει χάσει ο Έλληνας γιατρός την ανεξαρτησία του στην σκέψη και στην δράση; Δεν τον έχω δει να αντιδρά σοβαρά σε όλα αυτά. Ο ΠΙΣ οι μεγάλοι Ιατρικοί Σύλλογοι τι κάνουν; 7.500 γιατροί μετανάστες δεν τους λέει τίποτα αυτό, νομίζω

ότι είναι από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα στον χώρο της υγείας. Θεωρούν επιτυχία τα ψίχουλα που τους πετά η τρόικα και ο εκάστοτε ΥΥΚΑ. Έχουν αποτύχει όλοι τους, δεν ενέπνευσαν και δεν προστάτεψαν τους γιατρούς ως όφειλαν. Θα μου πείτε ότι υπάρχουν γιατροί με διαφορετικά συμφέροντα πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενα, δεν αντιλέγω, τους ενώνει όμως ένα η Υγεία και αυτή δεν την προασπίζονται, δεν λέω, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις. Όταν λοιπόν για διαφόρους λόγους οι γιατροί, κατά κανόνα με το υψηλό επίπεδο μόρφωσης που έχουν δεν αντιδρούν διερωτάσαι το γιατί; Ψεκασμένοι είναι; ή έχουν πολύ λίπος ακόμα κατά Μ. Σαλμά πρώην υφυπουργό υγείας και δεν αντιδρούν. Τα όρια όμως έχουν στενέψει απελπιστικά για όλους. Οι γιατροί είναι ο μόνο κλάδος που μπορεί να τους στείλει όλους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, πρέπει όμως να πιστέψει στην δύναμη του. Χρειάζεται ηγεσία που να ενώνει και να εμπνέει, ηγεσία που να έχει τσαμπουκά!!!!!

«ψεκασμένος ασθενής»


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons