Αντιπολίτευση στον ...εαυτό του και στο ΠΑΣΟΚ από Γρηγοράκο!
ΠΑΣΟΚ εναντίον... ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης! Ετριβαν τα μάτια τους οι παρευρισκόμενοι στο 13ο συνέδριο Healthworld του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όταν άκουσαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο να κάνει αντιπολίτευση στον ίδιο του τον... εαυτό, αλλά και στο κόμμα του, που επί σειρά ετών «έτρεχε» το ΕΣΥ.Κάναμε τον ΕΟΠΥΥ 30 χρόνια μετά, απεφάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας ΓρηγοράκοςΟ «πράσινος» Γρηγοράκος έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τον τομέα της Υγείας και τα νοσοκομεία, κάνοντας σκληρή κριτική για τα λάθη αλλά και για όσα έγιναν και δεν έγιναν.Και τι δεν είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Για λανθασμένες στρατηγικές, για προχειρότητες και μπαλώματα στις προσλήψεις που γίνονται τώρα, αλλά ακόμη και για νοσοκομεία που έγιναν και δεν θα έπρεπε να δημιουργηθούν.Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μίλησε για ένα ΕΣΥ που έχει κάνει τον κύκλο του, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα γερασμένο, για να συμπληρώσει: «Είναι αδιαφανές και έχει διαφθορά». Και βέβαια ο κ. Γρηγοράκος δεν ξέχασε να υπερθεματίσει για τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως:


«Πήγαμε στο υπουργείο για να φτιάξουμε τις σχέσεις μας στο ιδιωτικό και το δημόσιο τμήμα της Υγείας. Είχαν διαταραχθεί». Και πώς το δικαιολόγησε; Οτι: «Το ιδιωτικό και δημόσιο τμήμα θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται. Δυστυχώς, δεν υπάρχει στρατηγική για την Υγεία» υπογράμμισε.Και βέβαια δεν σταμάτησε εδώ. Ο αναπληρωτής υπουργός απεφάνθη: «Το σύστημα δεν είναι ομοιογενές. Εχουμε μεγάλο ιδιωτικό τομέα και ένα μεγάλο δημόσιο τομέα».Και η αντιπολίτευση στο... ΠΑΣΟΚ και τη συγκυβέρνηση συνεχίστηκε: «Κάνουμε τον ΕΟΠΥΥ 30 χρόνια μετά. Μέσα στη βαθιά κρίση. Κάναμε 7 περιφερειακά νοσοκομεία. Κάναμε νοσοκομεία που ίσως δεν χρειάζονταν».Η ομιλία του κ. Γρηγοράκου, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, προκάλεσε αναταράξεις στο μέγαρο Μαξίμου αλλά και έντονο προβληματισμό στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Την ίδια ώρα τα νέα έφτασαν και στο Μιλάνο, όπου παρευρίσκετο ο πολιτικός του προϊστάμενος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, για το άτυπο συμβούλιο υπουργών Υγείας.Ετσι το κλίμα εντάθηκε μάλλον περισσότερο στις σχέσεις των δύο ανδρών, οι οποίοι έχουν ούτως ή άλλως... τυπική συνεργασία. Πάντως στο μέγαρο Μαξίμου ο προβληματισμός εστιαζόταν στο γεγονός αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ενημερωμένος για τις τοποθετήσεις Γρηγοράκου, δεδομένου άλλωστε και του χαμηλού δημοσκοπικού προφίλ τόσο του ίδιου όσο και του ΠΑΣΟΚ.ΕρευναΣτο μεταξύ όμως -κι ενώ το ΠΑΣΟΚ κάνει εσωτερική αντιπολίτευση- οι Ελληνες ασθενείς στενάζουν χωρίς λεφτά και γιατρούς, κάνοντας ακόμη και αυτοδιάγνωση. Ερευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) έδειξε πως οι μισοί Ελληνες όχι μόνο δεν πάνε στο γιατρό, αλλά κάνουν το... γιατρό εξαιτίας έλλειψης ρευστού.Η έρευνα που παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο, κατά τη διάρκεια του 13ου συνεδρίου Healthworld, έδειξε ότι στο 53% των συμμετεχόντων υπάρχει αυτοεκτιμώμενη υγεία, ενώ στο 50,2% υπάρχει αυτοναναφερόμενη χρόνια νοσηρότητα. Κι όλα αυτά χωρίς την παρουσία γιατρού φυσικά, αφού οι εκτιμήσεις είναι των ίδιων των ασθενών.Με βάση την έρευνα οι περισσότερες επισκέψεις δεν γίνονται σε δημόσιες δομές, αλλά σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. Οπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο συμβεβλημένος γιατρός με το σύστημα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επισκέψεων. Παράλληλα η ΕΛΣΤΑΤ παρατηρεί πως συνολικά έχει μειωθεί η δαπάνη σε επισκέψεις σε γιατρούς κι έχει αυξηθεί για φάρμακα, αλλά όχι για νοσήλια. Επίσης έχει αυξηθεί η δαπάνη για διαγνωστικά, δεδομένων και των κουρεμάτων.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons