«Έρημο τοπίο» στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥπεδυ Λιγότεροι γιατροί και λιγότεροι ασθενείς διασχίζουν τους διαδρόμους αρκετών μονάδων του ΠΕΔΥ τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζουν οι Ιατροί των Μονάδων, οι οποίοι ατενίζουν με ανασφάλεια το εργασιακό τους μέλλον.

Μόλις το ¼ των γιατρών που στελέχωναν τις Μονάδες Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, πριν τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ (γνωστές τότε και ως Πολυιατρεία του ΙΚΑ) στελεχώνουν τις δομές αυτές τώρα. Το πρώτο «κύμα φυγής» γιατρών ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013, με συνταξιοδοτήσεις, που έριξε τον αριθμό των γιατρών στις 5.500 από περίπου 8 χιλιάδες, πριν από 5 χρόνια, όπως ανέφερε o πρόεδρος του ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ Αττικής, Π. Ψυχάρης. Το δεύτερο «κύμα» σημειώθηκε με τη μεταρρύθμιση του ΠΕΔΥ, όπου περίπου 3 χιλιάδες γιατροί επέλεξαν το ιδιωτικό τους ιατρείο, από την παραμονή τους στις δημόσιες δομές.

Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη, έρημες μοιάζουν πλέον Μονάδες, για τις οποίες καταβάλλονται και

σημαντικά ποσά για ενοίκια. Χαρακτηριστική περίπτωση η Μονάδα Υγείας της Ν. Ελβετίας, η οποία στεγάζεται σε ένα κτήριο 4 ορόφων, που κοστίζει 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα και στο οποίο έχουν παραμείνει 5 κλινικοί γιατροί και 2 μικροβιολόγοι, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας παθολόγος ή καρδιολόγος.

«Ο βίαιος τρόπος αλλαγής του εργασιακού μας καθεστώτος και η αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον μας έχει δημιουργήσει έντονη ανασφάλεια σε όλους τους γιατρούς, που παραμένουν στις Μονάδες του ΠΕΔΥ», σημειώνει ο κ. Ψυχάρης και ζητάει από το Υπουργείο Υγείας να δώσει μια πολιτική λύση, ένα μεταβατικό στάδιο που επιτρέψει στους γιατρούς να λάβουν αποφάσεις και να ρυθμίσουν ζητήματα, ενώ θα προστατευθούν και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Άλλωστε, εκατοντάδες είναι οι γιατροί (ο αριθμός τους πλησιάζει τους 1000), οι οποίοι παρέμειναν στο ΠΕΔΥ και, με δικαστικές αποφάσεις, έχουν διατηρήσει το ιδιωτικό τους ιατρείο, εν αναμονή των τελικών αποφάσεων της δικαιοσύνης.

Βέβαια, η περίπτωση της Μονάδας Υγείας της Ν. Ελβετίας δεν είναι η μοναδική, αφού άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως, το ΠΕΔΥ Νέου Κόσμου από τους 52 γιατρούς παραμένουν 30 και από τα 100 άτομα προσωπικό συνολικά, πλέον δεν αριθμεί πάνω από 50.

Ίδια είναι η εικόνα και στη Μονάδα Περιστερίου από τους 138 γιατρούς έχουν μείνει μόλις 74.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons