Φάμπρικα πλαστών βιβλιαρίων στο ΙΚΑ



ika Παραμάγαζο θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά αλλά και έκδοσης βιβλιαρίων σε ασφαλισμένους που δεν είχαν ούτε ένα ένσημο είχε στηθεί στο ΙΚΑ Κεραμεικού.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη διοίκηση του ιδρύματος, και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, κατέδειξε 508 παραβατικές περιπτώσεις.

Όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, «η έρευνα έδειξε για το εν λόγω υποκατάστημα 508 παραβατικές περιπτώσεις. Κάποιος ή κάποιοι πιστοποιούσαν ασφαλιστική ικανότητα σε άτομα που δεν είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Τους έδιναν, δηλαδή, τη δυνατότητα να έχουν παροχές υγείας κ.ά. παράνομα».

Το μέγεθος, πάντως, της απάτης είναι τεράστιο και το κόστος φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων που έχει επιβαρυνθεί ο ΕΟΠΥΥ είναι ανυπολόγιστο.

Αν και ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το ακριβές ποσό με το οποίο ζημιώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός

Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, άτομα που ασχολούνται με την υπόθεση ανέφεραν ότι υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αδιευκρίνιστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των εργαζομένων που συμμετείχαν στην παράνομη θεώρηση των βιβλιαρίων, ωστόσο, όπως σημειώνουν, οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην απάτη αναμένεται να ταυτοποιηθούν σύντομα.

«Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί το ύψος της οικονομικής ζημιάς, πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σίγουρα ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Τόσο το ακριβές ύψος του ποσού όσο και ο αριθμός των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην απάτη θα προσδιορισθούν πολύ σύντομα» προσθέτουν.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ μέσω της Ομοσπονδίας τους παρενέβησαν στην υπόθεση ανακοινώνοντας ότι: «η υπό εξέλιξη έρευνα στο ΙΚΑ Κεραμεικού, από τις υπηρεσίες επιθεώρησης του ΙΚΑ για υπόθεση παράνομης θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά, το μέγεθος της οποίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, μας δίνει την ευκαιρία να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων υπαλλήλων του ΙΚΑ».

Επίσης, τονίζουν ότι θα συνεργαστούν με τον διοικητή του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, παρά τις όποιες διαφορές σε συνδικαλιστικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση και αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων.






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons