Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών: Δική μας κατάκτηση οι έλεγχοι στον ΕΟΠΥΥ


Οι έλεγχοι χρεώσεων νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές, είναι κατάκτησή μας.

Αυτό αναφέρει με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές.

Το προεδρείο του ΣΕΚ σημειώνει ότι ο έλεγχος των χρεώσεων όλων των ιατρικών πράξεων που πραγματοποιούνται από ιδιωτικές κλινικές σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρίας, αποτέλεσε κυρίαρχο αίτημα και κατάκτηση του:

“Πρώτος ο ΣΕΚ, η μεγαλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση σύγχρονων ιδιωτικών νοσοκομείων στην Ελλάδα, επεσήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση των τιμολογίων των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία παρέμεναν στοιβαγμένα στα ράφια των ταμείων που διαδέχθηκε.

Αντιλαμβανόμενος την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ και την απροθυμία του κράτους να δώσει λύσεις στο ζήτημα, ο ΣΕΚ πρότεινε να αναλάβουν οι ίδιες οι κλινικές το κόστος του ελέγχου από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες, πρόταση η οποία, μετά από πολλές πιέσεις, έγινε τελικά αποδεκτή το 2013 από τον τότε υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη”.Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι ο έλεγχος ήταν πάγια διεκδίκηση του ΣΕΚ.

Επίθεση


Το προεδρείο του Συλλόγου κάνει λόγο για μία συντονισμένη επίθεση, που ως στόχο δεν έχει αυτούς που όντως παρανομούν και τους οποίους θα υποδείξει το τελικό πόρισμα - έκθεση, αλλά ολόκληρο τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών:

“Μέσω αβάσιμων γενικεύσεων και αφορισμών, επιχειρείται η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ενός τομέα που εξασφαλίζει άμεσα και έμμεσα 55.000 θέσεις εργασίας, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και ο οποίος καλύπτει τις διαχρονικές αδυναμίες του συστήματος της δημόσιας Υγείας”.

Σύμφωνα με τον ΣΕΚ, η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών κλινικών παρέχει με απόλυτη διαφάνεια ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Τιμωρία


Ο Σύλλογος θα είναι ο πρώτος που θα καταδικάσει και θα ζητήσει την τιμωρία όσων επιχειρήσεων παρανόμησαν, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, αναμένει την αποδοχή του αιτήματός του για τη διενέργεια ελέγχων για το 2012 και την από το 2014 και στο εξής εφαρμογή του ελέγχου σε πραγματικό χρόνο, κατά τα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons