Κενή μία στις τρεις οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία!


Μία παρατεταμένη παρακμή βιώνουν οι δημόσιες μονάδες υγείας.Οι λειτουργικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 60% την τελευταία πενταετία και τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.Έχουν καταργηθεί 880 κλινικές και τμήματα, 10.000 κρεβάτια και 30.000 οργανικές θέσεις, ενώ 11 νοσοκομεία παραμένουν κτίρια – κουφάρια. Οι κενές θέσεις προσωπικού ανέρχονται σε 33.000. Τα τελευταία χρόνια, έχουν συνταξιοδοτηθεί 15.000 εργαζόμενοι και άλλοι 5.000 αποχωρούν έως το τέλος του έτους.Τη δεινή αυτή εικόνα παρουσιάζουν οι Ομοσπονδίες νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι δύο Ομοσπονδίες διοργανώνουν συλλαλητήρια την 1η Οκτωβρίου και πανελλαδική απεργία στις 2 Οκτωβρίου.

Με τον τρόπο αυτό, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση των νοσοκομείων και την αντίθεσή τους στη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.

Κενά


Οι πρόεδροι της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας και της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννακός εκτιμούν ότι μία στις τρεις οργανικές θέσεις σε υγειονομικό προσωπικό είναι κενή.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για 2.900 προσλήψεις, έκαναν λόγο για “σταγόνα στον ωκεανό”, τονίζοντας ότι οι εν λόγω θέσεις δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί.

Ο κ. Βαρνάβας ανέφερε ότι υπάρχουν 6.500 κενές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ.

Η χώρα μας – είπε - απειλείται με πρόστιμο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία για τα όρια στα ωράρια εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν διπλάσιο αριθμό εφημεριών από το κανονικό.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons