Ενημέρωση ασθενών από γιατρούς για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥΜε ενημερωτικό υλικό που θα διανέμουν οι εργαστηριακοί και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί μέσα από τα ιατρεία τους, θα ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για τον αγώνα που δίνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί προκειμένου να κρατήσουν ανοικτά τα ιατρεία τους.Στην επιστολή, η οποία έχει συνταχθεί με ευθύνη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητέ ασφαλισμένε του ΕΟΠΥΥ,

Αγνοείς, γιατί δεν βολεύει τον ΕΟΠΥΥ να σε ενημερώσει ότι εγώ πράγματι ο μικροβιολόγος, ο ακτινολόγος , ο πυρηνικός ιατρός, ο κλινικοεργαστηριακός ιατρός (καρδιολόγος, πνευμονολόγος , γαστρεντερολόγος κλπ) είμαι αυτός που πληρώνω , αντί για τον ΕΟΠΥΥ, το κόστος των δικών σου εξετάσεων, τους 6 από τους 12 μήνες του 2014. Είμαι αυτός που πληρώθηκα αντιστοίχως το 60% αυτών που έπρεπε να με πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ για το 2013.

Επειδή ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι ελλειμματικός εκβιαζόμαστε δια νόμου ( με το clawback) εμείς οι εργαστηριακοί- κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να πληρώνουμε το έλλειμμα αυτό του συστήματος υγείας. Το θεωρείς δίκαιο, ηθικό και νόμιμο;

Θεωρείς αγαπητέ ασφαλισμένε, ότι

έχουμε την οικονομική δύναμη να συνεχίσουμε να πληρωνόμαστε για τις μισές εξετάσεις από αυτές που μας υποχρεώνουν να κάνουμε;

Ο ΕΟΠΥΥ για να αποκρύψει το γεγονός ότι τα χρήματα που διαθέτει δεν επαρκούν για την αξιοπρεπή κάλυψη των αναγκών σου, επιλέγει, να μην ασκεί έλεγχο ουσιαστικό και να μην εφαρμόζει τις οδηγίες συνταγογράφησης που του παρέδωσε ο ΠΙΣ, που αυτά θα οδηγούσαν σε πραγματική οικονομία και εξορθολογισμό των πραγματικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ και απλά κόβει αυθαίρετα και αρνείται να μας πληρώσει αυτά που μας χρωστάει.

Αυτή η ανέλεγκτη κατάσταση έχει δημιουργήσει μηχανισμό διαφθοράς (αναγραφή άσκοπων, υψηλού κόστους ακόμη και εικονικών εξετάσεων) και αυτό το μηχανισμό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, καλούμαστε εμείς οι έντιμοι, να τον πληρώνουμε με αυτόν τον βίαιο τρόπο που επιβάλλεται με το clawback.

Αγαπητέ ασφαλισμένε,

ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

• Δεν θα αντιδράσεις για τον ελλειμματικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ;

• Δεν θα αντιδράσεις εναντίον του μηχανισμού της διαφθοράς που ο ΕΟΠΥΥ και η κυβέρνηση επιτρέπουν τη διατήρηση του, καθότι κανένας δεν αντιδρά;

• Δεν θα αντιδράσεις ώστε να σταματήσει το απάνθρωπο εργασιακό μου καθεστώς ; δηλαδή 6 μήνες το χρόνο να εργάζομαι δωρεάν και να πληρώνω από πάνω αναλώσιμα, αντιδραστήρια, ενοίκιο, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ενδεχομένως μισθό κάποιου βοηθητικού προσώπου;

Εμείς οι εργαστηριακοί – κλινικοεργαστηριακοί γιατροί μαζευτήκαμε στις 09.09.2014 στο Ξενοδοχείο PRESIDENT με πηγαία πρωτοβουλία κάποιων από εμάς. Η συγκέντρωση αυτή ήταν συγκινητική από άποψη όγκου και παλμού και ουσιαστική όσον αφορά τη συζήτηση που έγινε και τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Προσκλήθηκε και παραβρέθηκε το Προεδρείο του ΙΣΑ και ένιωσε και από πρώτο χέρι την αγωνία επιβίωσης μας.

- εκφράσαμε μαζικό όχι για τον ελλειμματικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ

- καθολικό όχι στο μηχανισμό της διαφθοράς από ελάχιστη μειοψηφία κλινικών γιατρών και γνωστών – άγνωστων εργαστηρίων.

Αποτέλεσμα αυτών είναι τα διάφορα εργαστήρια και κυρίως τα μικροβιολογικά να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην ευθεία οδό για να κλείσουν.

Έτσι θα έχει επιτευχθεί ο στόχος να παραδοθεί η περίθαλψη σε μεγάλα συμφέροντα και τότε αγαπητέ ασφαλισμένε,

Προφανώς αγνοείς ότι το ποσοστό συμμετοχής σου θα αυξηθεί (στο 50%?) γιατί τότε, αφού θα έχουν κλείσει οι πολλοί και οι μικροί, τα μεγάλα συμφέροντα ασύδοτα και χωρίς ανταγωνισμό θα διαπραγματεύονται αφ' υψηλού.

- Γι' αυτό απαιτούμε τώρα ιατρικό ελεγκτικό μηχανισμό και να σταματήσει το clawback της ντροπής ώστε όλες οι εξετάσεις που εκτελούνται να πληρώνονται.

- λέμε όχι στη διαφθορά

- ζητάμε τη συμπαράσταση σου ασφαλισμένε διότι πιστεύουμε οτι η σωστή ιατρική οδηγεί στη σωστή διάγνωση με το μικρότερο κόστος.

Απομένει να αναγκάσουμε τον ΕΟΠΥΥ που είναι και δικό μας ταμείο να νοικοκυρευτεί για να μην καταρρεύσει.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons