Ο Τσίπρας και ο Νώε...

Ο

Αγαπητοί φίλοι, στο ίδιο έργο θεατές, για μια χρονιά ακόμη από το αναψυκτήριο της ΔΕΘ στην νύφη του Θερμαϊκού, την συμπρωτεύουσα, την ερωτική μας Θεσσαλονίκη, κλπ, κλπ. Πείτε όσες άλλες μαλακίες θέλετε ακόμα από όλες αυτές που συνηθίζονται για την όμορφη Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορέσετε όμως ποτέ να ανταγωνιστείτε τα πλήρως κοστολογημένα μέτρα που ο κ.Τσίπρας παρουσίασε – χαρακτηρίζοντας το ως κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – τις δύο τελευταίες ημέρες.

Θα μπορούσε απλά να πει ότι τα πράγματα είναι στριμώκολα, όμως χρειάζονται να γίνουν 4-5 πράγματα που θα ανακουφίσουν άμεσα εκείνους που υποφέρουν περισσότερο, να τα παρουσιάσει και να παραδεχθεί ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία στο να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Να πει αυτές τις λίγες σταράτες κουβέντες και να αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του στο να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους και τι σκοπεύει να πράξει αν εκείνοι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις θέσεις του σχετικά με το κούρεμα του χρέους και την σύνδεση της αποπληρωμής του υπόλοιπου ποσού με κάποια ρήτρα ανάπτυξης.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια περίπτωση;

Θα κάνει διπλή πιρουέτα με ανάποδη στροφή στον αέρα, στοχεύοντας στο δεκάρι της κριτικής επιτροπής;

Θα κρατήσει η επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ την αναπνοή της μπροστά στην Μέρκελ απειλώντας την με την πιο πρωτότυπη απόπειρα αυτοκτονίας στην ιστορία της διπλωματίας;

Θα φορέσει ο καινούργιος πρωθυπουργός της χώρας μαύρο τσεμπέρι και σαν την Μαρινέλλα θα

τραγουδήσει μπροστά στην Κομισιόν το «άνοιξε πέτρα για να μπω, ήλιος να μην βλέπει»;

Έχει μήπως κάποιο σχέδιο Β απέναντι σε ένα ενδεχόμενο μουλάρωμα των Ευρωπαίων εταίρων μας;

Όχι δεν έχει! Το είπε ο ίδιος ο Αλέξης με το γνωστό χιούμορ που παραπέμπει σε εποχές πρωτόγονου εξυπνακίστικου παλαιο-ΠΑΣΟΚισμού: «Δεν είναι η δουλειά μου να οργανώσω ένα σχέδιο για το αν έρθει ο κατακλυσμός του Νώε»! Τι λες ρε άρχοντα?

Αλήθεια; Κι αν έξω βρέχει καταρρακτωδώς εδώ και 4 χρόνια, δεν έχεις καμία δουλεία να οργανώσεις κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του κατακλυσμού;

Κι αν ο κόσμος στους δρόμους σε φώναζε «Νώε», πάλι νομίζεις ότι δεν είναι δουλεία σου να καταστρώσεις το σχέδιο της κιβωτού;

Να την σχεδιάσεις ρε συ Αλέξη, όχι να την κτίσεις! Τόσο σίγουρος είσαι πια ότι οι Γερμανοί θα αποδεχθούν το κούρεμα και την ρήτρα ανάπτυξης;

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι τραγικό, τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή και την χρεοκοπία της χώρας, να εμφανίζεται ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Αριστεράς στην ΔΕΘ φορώντας το κοστούμι του Γιωργάκη του Παπανδρέου και του Κωστάκη του Καραμανλή, το κοστούμι μιας άλλης παρωχημένης και νεκρής εποχής.

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι τραγικό, τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή και την χρεοκοπία της χώρας, να εμφανίζεται ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Αριστεράς τα μόνα λόγια που βρήκε να πει για την τιμωρία των ενόχων, να είναι εκείνα της «εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής».

Ντροπή πια! Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο – Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Βενιζέλος, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας – και πρέπει να οδηγηθούν (τουλάχιστον) στην φυλακή.

Τα ΠΑΣΟΚιλίκια των «εξεταστικών επιτροπών» ας τα ξεχάσει ο Αλέξης. Σαράντα χρονών άνθρωπος είναι. Ας βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει! Ας πρωτοτυπήσει λιγάκι! Ας βρει άλλον τρόπο να καλύψει τους ενόχους της σύγχρονης Μικρασιατικής καταστροφής, όχι τις «εξεταστικές επιτροπές» πάλι! Ήμαρτον!

Κλείνω με ένα ακόμα σιχαμένο (κατά την γνώμη μου βέβαια) στιγμιότυπο της συνέντευξης Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Δίνει πρώτα τον λόγο στους δημοσιογράφους της πρώην ΕΡΤ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα αποκατασταθεί με την εκλογή της κυβέρνησης του, η πρότερη εικόνα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Θυμίζω ότι ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκούσε για την μη μετάδοση της συνέντευξης Τσίπρα από την ΝΕΡΙΤ, την οποία κατά τα άλλα δεν αναγνωρίζουν. Μύλος. Και μάλιστα πρασινο-ρόζ χρώματος.

Πιστεύω πάντως ότι και ο τελευταίος καλοπροαίρετος ή ανόητος να κατάλαβε πολλά από τα παραχθέντα στην φετινή ΔΕΘ.

Ότι κι αν αποφασίσει να κάνει, ας το κάνει τουλάχιστον χωρίς να τρέφει φρούδες ελπίδες και αυταπάτες.

Η Ελλάδα έχει σαπίσει, έχει τελειώσει πια κι αυτό το λέω με άγρια χαρά για όσους «βολεμένους έχουν γαντζωθεί με νύχια και με δόντια στις θέσεις τους».

Εγώ πια ανήκω στους νέους ανθρώπους που εγκατέλειψαν μαζικά αυτήν την χώρα.

Εννιά μήνες μετά, για πρώτη φορά χαμογελώ στον εαυτό μου στον καθρέφτη και λέω πόσο δίκιο είχα που σηκώθηκα κι έφυγα.

Κι ας κάνει κρύο. Κι ας έχει σύννεφα μαύρα και βαριά. Κι ας βρέχει για μέρες. Τουλάχιστον δεν βρωμάει και δεν ζέχνει!

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons