Τρόπος λειτουργίας της ανώνυμης Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ).
Ακόμη και με «κλείσιμο» απειλούνται τα δημόσια νοσοκομεία που θα παρουσιάσουν αρνητικά οικονομικά στοιχεία και υψηλά κόστη λειτουργίας. Στην παραδοχή αυτή κατέληξε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στην δημιουργία και λειτουργία της ανώνυμης Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ).

Η ΕΣΑΝ προβλέπεται στο νομοσχέδιο «Γενικές διατάξεις για τη δημιουργία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων – Σύσταση και Καταστατικό της Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Ανώνυμη Εταιρεία», το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια αύριο Τετάρτη.


Όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης, το νομοσχέδιο προωθεί «τη διαμόρφωση ενός κοστολογικού συστήματος το οποίο αφορά τις νοσοκομειακές δαπάνες» και αφορά τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Στο κοστολογικό αυτό σύστημα διαμορφώνονται 900 διαγνωστικές ομάδες ώστε να υπάρχουν κοινές χρεώσεις για όμοιες υπηρεσίες.


Ουσιαστικά – σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας – καθορίζονται με τεχνοκρατικό τρόπο τα κόστη προκειμένου να συντάσσονται αξιόπιστοι προϋπολογισμοί. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι με τον τρόπο αυτό ελέγχεται και η οικονομική αποτελεσματικότητα των νοσοκομείων, συμπληρώνοντας ότι «σε μια ορισμένου τύπου λογική θα μπορούσε να πει κανένας να κλείσει το νοσοκομείο. Σε μια άλλου τύπου λογική θα μπορούσε να πει κάποιος άλλος όχι, να το χρηματοδοτήσει ο προϋπολογισμός το νοσοκομείο αυτό, γιατί παρέχει κοινωνική υπηρεσία στην περιοχή του και εμείς θέλουμε να την έχουμε».


Αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας της ΕΣΑΝ ο υπουργός σημείωσε πως σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει πιλοτικά -μέχρι τον Ιανουάριο του 2016- σε ορισμένα νοσοκομεία τα οποία θα επιλεγούν με υπουργική απόφαση. Στη συνεχεία θα εφαρμοστεί συνολικά αλλά πιλοτικά σε όλα τα νοσοκομεία μέχρι τις αρχές του 2017, ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται κανονικά.


Σημειώνεται ότι «το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε 1 εκατ. €, καλύπτεται ολόκληρο από το Ελληνικό Δημόσιο». Το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να μεταβιβάσει μετοχές μόνο προς αντιπροσωπευτικές ενώσεις ιδιωτικών κλινικών και ενώσεις ασφαλιστικών εταιρειών (ποσοστό 20% του συνόλου των μετοχών), σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δημόσια νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς (ποσοστό 29%), ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να συμμετέχει με 51%.


Παράλληλα, απαγορεύεται η περαιτέρω μεταβίβαση των μετοχών, η αναμεταβίβαση των μετοχών, παρά μόνο προς το Ελληνικό Δημόσιο.


Η ΕΣΑΝ θα αναλάβει να προσαρμόσει στις ελληνικές συνθήκες τα γερμανικά DRG’s. Τα δικαιώματα χρήσης του συστήματος θα αγοραστούν με βάση μια συμφωνία που θα συνάψει το ελληνικό δημόσιο με το γερμανικό ινστιτούτο InEK. Το κόστος είναι 600.000 ευρώ και συνδέεται με το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΣΑΝ ( 1 εκατ) .
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons