Σχόλιο ανώνυμου συναδέλφου: «Την κακή ιατρική των ιδιωτικών θεραπευτηρίων ποιός την ελέγχει;»



γιατρος θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας μερικες σκεψεις εκ των εσω. Πρωτον δεν θα διαφωνήσω οτι στο ΕΣΥ υπαρχει ενα ποσοστο διεφθαρμενων γιατρων είτε με την εννοια του χρηματισμού ή και με την εννοια της ανικανότητας, θα ελεγα ενα ποσοστό γυρω στο 15%. Θα ήθελα ομως να πω οτι δεν ειναι δυνατον να ξεφευγουν οι γιατροι απο το συνολο του πληθυσμου κι οπως υπαρχει διαφθορα κι ασχετοσυνη σε αλλους τομεις το ιδιο κι οχι περισσοτερο συμβαινει και στον ιατρικο κλαδο. Γιατι ο ασυνειδητος και διεφθαρμενος γιατρος θα ηταν ασυνειδητος και διεφθαρμενος κι αν ηταν απο αστροναυτης μεχρι περιπτερας. Χωρις να θελω να υπερασπιστω τους εκβιαστες γιατρους που χρηματιζονται δεν μπορω να μην δω λιγο ανθρωπινα εκεινους που δεν ζητουν αλλα παιρνουν τα χρηματα οταν τους τα προσφερουν (παρολο που προσωπικα και αυτο το θεωρω καταδικαστεο) και θα εξηγησω γιατι: γιατρος 50 ετων επιμελητης Α με 22 χρονια προυπηρεσιας λαμβάνει καθαρά μισθό 1608ευρω κι αμείβεται καθαρα για καθε ωρα εφημεριας με περιπου 5ευρω την ωρα και στην ιδανικη περιπτωση εχει 2 24ωρες και 3 16ωρες εφημεριες τον μηνα συνολο 96 ωρες υπερωριακης απασχολησης(αυτα για τις τρελες αμοιβες των ιατρων του ΕΣΥ) αυτος ο ανθρωπος λοιπον εχει την ευθυνη της υγειας και της ζωης αρκετων ανθρωπων, μπορει να περασει απειρες ωρες αυπνιας κι ορθοστασιας κι εχει να διαχειριστει και τον πονο και την αγωνια των συγγενων και τα διαδικαστικα της διεκπεραιωσης των ασθενων του…θα αναφερω ρεαλιστικα

νουμερα 30 εισαγωγες σε γενικη εφημερια, επισκεψη την επομενη ημερα αντικειμενικα χρειαζεται περιπου 20λεπτα ο καθε ασθενης για να εξετασθει και να διεκπεραιωθει η αγωγη του χωρις διαλειμματα λοιπον μιλαμε για 10 ωρες,δηλαδη δεν υπαρχει ωραριο σε αυτην την δουλεια (καποια στιγμη μπορει να μπεις στον πειρασμο να παρεις τα χρηματα που σου δινουν και να υπενθυμισω οτι νομικα ο,τι ευθυνη εχει αυτος που χρηματιζεται εχει κι εκεινος που χρηματιζει δημοσιο υπαλληλο διοτι τον διαφθειρει)Οσον αφορα το νοσηλευτικο προσωπικο δεν υπαρχει ουτε ενα νοσοκομειο που να ειναι επαρκως επανδρωμενο και πειτε μου εσεις τι παρακολουθηση και φροντιδα μπορουν να παρεχουν 2 νοσηλευτες/βαρδια σε 40 ασθενεις!!!!!!!!!!Σκοπιμα εχουν εφαρμοσθει πολιτικες τα τελευταια χρονια απαξιωσης οχι μονο των γιατρων αλλα και ολου του επιστημονικου προσωπικου της χωρας… Εντεχνα απαξιωνοντας καθημερινα το ΕΣΥ στρεφονται οι ασθενεις προς την ιδιωτικη υγεια και ρωτω τα λαθη, τις υπερχρεωσεις και την κερδοσκοπια των ιδιωτων εις βαρος των ασθενων αλλα και των ταμειων γιατι δεν τα φερνει κανεις στο φως? εγινε ντορος για την σχεση γιατρων του ΕΣΥ με εταιρεις για ληψη μιζας απο υλικα, για κατευθυνομενη συνταγογραφηση κλπ ειναι τυχαιο που δεν εχουν βγει στην επιφανεια αντιστοιχα σκανδαλα ιδιωτικων θεραπευτηριων? Επίσης την κακη ιατρικη των ιδιωτικων θεραπευτηριων ποιος την ελεγχει? (πχ πνευμονια σε σταθερο ασθενη που συμφωνα με τις οδηγιες θελει μια ακτινογραφια κι αντιβιωση στο σπιτι, σε ιδιωτικο θεραπευτηριο επιβαρυνθηκε με μια αξονικη, εισαγωγη κι ενδοφλεβια αντιβιωση)και πολυ θα ηθελα να μου απαντησει καποιος γιατι ενω υπηρχαν οι υποδομες στα πρωην ικα για εργαστηρια αυτες καταργηθηκαν αντι να εκσυγχρονιστουν και να εξυγειανθουν(ακομα κι αν αυτο σημαινε απολυσεις ατομων που τα χρησιμοποιουσαν προς ιδιον οφελος ή τα σαμποταριζαν) και διοχετευονται οι εξετασεις προς ιδιωτικα εργαστηρια? Θα μπορουσα να γραφω ωρες …Ας μαθουμε να εκτιμουμε την δημοσια υγεια και τους λειτουργους της και να απαιτουμε την εξυγειανση κι αναβαθμιση της κι οχι την καταστροφη της ειναι αναφαιρετο ανθρωπινο δικαιωμα η υγεια. Ας καταγγέλουμε τους παραβατες (γιατρους,νοσηλευτες αλλα και διοικητικους που θεωρουν οτι το νοσοκομειο ειναι τσιφλικι τους κοβοντας χωρις καμια λογικη κονδυλια για προμηθειες νοσοκομειβν χωρις να λογαριαζουν τον αντικτυπο στην υγεια) κι ας μην ριχνουμε συλληβδην στον καιαδα ανθρωπους που με συνεχεις περικοπες (οχι μονο χρηματικες αλλα και πορων) υπερβαινουν καθημερινα τα ορια τους και στην επαρχια τα πραγματα ειναι για ολους πολυ χειροτερα Ευχαριστω οσους το διαβασετε και θα επανελθω αν χρειαστεί.






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons