SOS από το νοσ. Αγρινίου: Τεράστιες ελλείψεις στην Καρδιολογική Κλινική - κινδυνεύουν ζωές
Κραυγή αγωνίας αλλά και ευαισθησίας για το γεγονός ότι το νοσοκομείο Αγρινίου- το οποίο εξυπηρετεί σχεδόν όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας- έχει ξεμείνει από γιατρούς και ειδικότερα από καρδιολόγους, απευθύνει ο καρδιολόγος Διευθυντής ΕΣΥ στην Καρδιολογική Κλινική του νοσηλευτηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας κ. Αριστείδης Τζιόβας.

Μάλιστα προκειμένου να δώσει μία ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα για το τι τραβάει τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι συνάδελφοί του και για το γεγονός ότι κινδυνεύουν οι ασθενείς, ο κ. Τζιόβας υποβάλλει την παραίτησή του, μήπως καταφέρει να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο την διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και την ίδια την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Οι ελλείψεις είναι τραγικές, σε εναπομείναν προσωπικό τόσο ιατρικό όσο και νοσηλευτικό αναφέρει ο γιατρός στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι σήμερα στην Καρδιολογική Κλινική υπηρετούν 2 μόνιμοι ειδικευμένοι Καρδιολόγοι, 1 επικουρικός (με 5 μήνες ακόμη υπόλοιπο υπηρεσίας) και κανένας ειδικευόμενος. Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο και την Κλινική, 5 ειδικευμένοι καρδιολόγοι καθιστώντας αδύναμη την σύνταξη σύννομου προγράμματος εφημεριών, σύμφωνα με τον κ. Τζιόβα. Ακόμη, τον τελευταίο μήνα αποχώρησαν όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί της Κλινικής χωρίς να υπάρξει μέριμνα για αντικατάσταση ή υποκατάσταση.Οι επιστήμονες αυτοί, τρέχουν στην κυριολεξία για να προλάβουν τα πάντα μετρήστε: πραγματοποιούν 24ωρες εφημερίες, βρίσκονται στα Επείγοντα Περιστατικά, λειτουργούν την Καρδιολογική Κλινική, τα εξωτερικά ιατρεία, το τμήμα υπερήχων καρδιάς, ενώ διενεργούν σε 24ωρη βάση προεγχειρητικούς ελέγχους και είναι βέβαια και στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου, εκτελούνται 500 χειρουργικές πράξεις κάθε χρόνο, αφού το νοσηλευτήριο εξυπηρετεί όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.Ο κ. Τζιόβας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις με τους ασθενείς αλλά και με τους ίδιους τους γιατρούς, όταν οι επιστήμονες εργάζονται τόσες ώρες και χωρίς την απαιτούμενη ξεκούεραση, Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο κ.Τζιόβας, παρά το γεγονός ότι έχει λαμβάνειν 55 εργάσιμες ημέρες από την κανονική του άδεια τα τελευταία τρία χρόνια, μόλις και μετά βίας, πήρε 5 ημέρες εφέτος.Εάν λοιπόν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με ανακοινώσεις του αναπληρωτής υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου σχεδιάζει μία ομάδα κρούσης για το Αιγαίου (Task Force) προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες, καλό θα ήταν να σχεδιάσει κάτι αντίστοιχο και για την ηπειρωτική Ελλάδα.Οι ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι τεράστιες, το μνημόνιο άφησε πίσω του συντρίμμια, οι πολίτες εμπιστεύονται τα δημόσια νοσοκομεία και είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε άξιο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό. Το υπουργείο Υγείας ας κινηθεί γρήγορα στην πλήρωση των θέσεων πριν είναι αργά και πριν κινδυνεύσουν άνθρωποι (ασθενείς και γιατροί).
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons