Εκκένωση Fast Track στα ψυχιατρεία! Πότε μετακινούνται οι ασθενείςψυχιατρειο Με διαδικασίες εξπρές και χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία στα γενικά νοσοκομεία, θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες οι ψυχικά πάσχοντες από τα ψυχιατρικά νοσοκομεία στα οποία αναμένεται να μπει λουκέτο.

Πως είναι δυνατόν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας στον Ευαγγελισμό, να υπάρχουν καθημερινά τουλάχιστον 25 ράντζα στο διάδρομο της ψυχιατρικής κλινικής και ταυτόχρονα το υπουργείο Υγείας να θέλει με διαδικασίες εξπρές να μεταφέρει όλους τους ψυχιατρικούς ασθενείς των ψυχιατρικών νοσοκομείων στα γενικά νοσοκομεία; Κι όμως στην Ελλάδα της τελευταίας στιγμής και της προχειρότητας όλα είναι πιθανά…

Κάπως έτσι και στο πόδι θα λυθεί και η υπόθεση λουκέτα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Άλλωστε στα γενικά δημόσια νοσοκομεία τα ράντζα δίνουν και παίρνουν, προσωπικό δεν υπάρχει, υλικά δεν υπάρχουν ενίοτε και φάρμακα αλλά όλοι οι πάσχοντες από τα ψυχιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα θα μεταφερθούν χωρίς …φόβο και πάθος.

Γι αυτό και δεν είναι τυχαίο που οι εργαζόμενοι στο Δαφνί και το Δρομοκαϊτειο διαμαρτύρονται για

τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι αλλαγές και τα λουκέτα.

“Δεν υπάρχει καμία υποδομή για τη μεταφορά αυτή” λέει ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δαφνί Νίκος Παναγούλης ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης αλλά με τον ορθό τρόπο.

“Επί 15 χρόνια δεν είχε γίνει τίποτε για την μεταρρύθμιση αυτή και ξάφνου επειδή υπάρχουν ρήτρες στην Ε.Ε. αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στα ψυχιατρικά νοσοκομεία εν μία νυκτί” συμπληρώνει ο κ.Παναγούλης.

Με βάση τους υπολογισμούς, τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν οι ασθενείς από τα ψυχιατρικά νοσοκομεία στα Γενικά Νοσοκομεία κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι βαριά πάσχοντες θα διακομιστούν πάντως σε μονάδες ΜΚΟ. Να σημειωθεί ότι το Δαφνί διαθέτει 9 ψυχιατρικές κλινικές και το Δρομοκαϊτειο 6.

Κατά το σωματείο των εργαζομένων στο Δαφνί επιταχύνονται οι διαδικασίες λόγω Ε.Ε. η οποία επισήμως θα διακόψει τη χρηματοδότηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης το καλοκαίρι του 2015 αλλά “οι βαριά ασθενείς ειδικά θα μείνουν στο δρόμο γιατί αν διακοπεί η χρηματοδότηση του προγράμματος οι ιδιωτικές μονάδες των ΜΚΟ όπου θα φιλοξενούνται ασθενείς θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ που είναι υπό οικονομική κατάρρευση” σημειώνει ο κ.Παναγούλης.

Με βάση πάντως την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) : “Τα μετεξελιγμένα σήμερα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στηρίζουν το Σύστημα Δημόσιας Ψυχικής Υγείας της χώρας κατά 80% (το υπόλοιπό 20% οι Ψυχιατρικοί τομείς των Γενικών Νοσοκομείων).

Η πληρότητα των διαθέσιμων κλινών οξέων περιστατικών (60% των εισαγωγών είναι με εισαγγελική παραγγελία) στα Ψυχιατρικά και Γενικά Νοσοκομεία είναι 140%”.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons