Πλαφόν φαρμάκων: Σε μερικές εβδομάδες το πόρισμα του ΣτΕστε Σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την αναστολή των αιτήσεων που έχουν υποβάλλει οι γιατροί μέσα από τα θεσμικά τους όργανα (ΠΙΣ και ΙΣΑ) με στόχο να προσβάλλουν το πλαφόν συνταγογράφησης.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν ζητήσει συμπληρωματικό υλικό και από τις δύο πλευρές (γιατρούς, υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι και το κατέθεσαν. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν περισσότερο νομικής φύσεως θα λέγαμε, ενώ την περασμένη εβδομάδα η συνεδρίαση ήταν καθοριστική και μακράς διαρκείας στην οποία μάλιστα παρόντες ήταν εκτός από τους προέδρους των θεσμικών οργάνων των γιατρών και ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός.

Όπως αναφέρει στο onMed ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, σήμερα Δευτέρα, καταθέσαμε

τις πρόσθετες παρεμβάσεις μας και για ακόμη μία φορά αυτό που επισημάναμε με έμφαση, είναι το γεγονός ότι το πλαφόν στην συνταγογράφηση για το οποίο επιμένει η κυβέρνηση, είναι επαχθές μέτρο, το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε γιατρούς και ασθενείς.

Πλέον η υπόθεση με το συμπληρωματικό υλικό βρίσκεται στα χέρια του προέδρου του ΣτΕ και αυτό που ευελπιστούν τώρα όλοι, είναι να βρεθεί μία σωστή λύση και μία χρυσή τομή, ώστε να μην αδικηθούν ούτε οι γιατροί αλλά ούτε και οι ασθενείς, που είναι τόσο πολύ επιβαρυμένοι όλα αυτά τα χρόνια και επιπλέον τώρα, με το νέο αυτό μέτρο, κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες τους


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons