Απίστευτες οι ελλείψεις γιατρών στην Ικαρία!
Ακόμα μία σελίδα στον... τόμο των τραγικών ελλείψεων σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας μας εξαιτίας των τεράστιων περικοπών στην Υγεία, γράφεται στην Ικαρία.
Πρόκειται για ένα νησί στο οποίο κάθε καλοκαίρι συρρέει χιλιάδες κόσμου για να απολαύσει τα τοπικά πανηγύρια, αλλά η νοσοκομειακή και ιατρική υποστήριξη που έχουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες είναι το λιγότερο υποτυπώδης.

Με τρία δρομολόγια την εβδομάδα ακτοπλοϊκής διασύνδεσης με τη Σάμο και συχνούς αποκλεισμούς λόγω καιρικών συνθηκών, οι 8.423 κάτοικοι ζουν αποκλεισμένοι ουσιαστικά από τις υπηρεσίες της δημόσιας Υγείας, ή με ελάχιστη ιατρική κάλυψη.

Μπορεί να μην προχώρησε η συγχώνευση του τοπικού γενικού νοσοκομείου, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και δη το τουριστικό κομμάτι παραμένει χωρίς γιατρό. Υπάρχει μια μόλις αγροτική γιατρός στις Ράχες που η θητεία της λήγει το Νοέμβριο, ενώ σε Καρκινάγρι, Μαγγανίτη και Φούρνους, οι κάτοικοι στηρίζονται μόνο στην... τύχη και την δική τους καλή υγεία.Μάλιστα, στον Εύδηλο (το βορινό λιμάνι του νησιού) στο Κέντρο Υγείας υπάρχει επίσης μόνο μία γιατρός που πραγματοποιεί υπερπροσπάθεια καθημερινά για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των κατοίκων, ειδικά εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, όπου ο κόσμος είναι πολλαπλάσιος από το κανονικό.Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία τα ραντεβού καθημερινά κυμαίνονται μεταξύ 25 και 30, πέραν των έκτακτων περιστατικών βεβαίως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αναμονή να φτάνει ακόμα και τις 3 ώρες.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons